Κοζάνη: Γ. Παπακωνσταντίνου δεν υπήρχαν εναλλακτικές για την χώρα

14:14 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη από ότι στο παρελθόν και επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τους χειρισμούς όλων των επόμενων κυβερνήσεων εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές Μαζί», ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και πρώην βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου,

με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο Game Over.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε απαισιόδοξος για άμεση έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ πιο αισιόδοξος παρουσιάστηκε για μεσοπρόθεσμη έξοδο μέσα σε συνθήκες, πάντως, οικονομικής και πολιτικής ασφυξίας που δεν ευνοούν την χώρα. Αναφερόμενος στο συγγραφικό του πόνημα ο πρώην υπουργός, σημείωσε ότι ο τίτλος Game Over είναι κυριολεκτικός και αφορά τον πρόεδρο της κομισιόν την περίοδο του 2009, όταν η ελληνική πλευρά παρουσίασε την απάτη με τα πλαστά οικονομικά στοιχεία πριν από το 2009, αλλά και μεταφορικός όσον αφορά τα λάθη που γίνονται και τις ευκαιρίες που χάνονται σήμερα για την επίλυση των οικονομικών θεμάτων.

Στόχος του βιβλίου, όπως είπε, είναι η επιδίωξη του να πει την ιστορία παραθέτοντας τα γεγονότα μέσα από προσωπικές σημειώσεις και ντοκουμέντα αλλά και να σπάσει μύθους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να βρούμε την εθνική μας αυτογνωσία. Υπογράμμισε πάντως πως την συγκεκριμένη περίοδο δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν ωστόσο να βρεθούν κοινές συνισταμένες για μια ενιαία στάση της χώρας για έξοδο από την κρίση. Το βιβλίο του κ. Παπακωνσταντίνου «Game Over: όλη η αλήθεια για την κρίση», θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα