Πανσερραϊκός: Η εκτός έδρας νίκη αγνοείται

21:14 21/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε σπάνιο… είδος έχει εξελιχθεί η εκτός έδρας νίκη για τον Πανσερραϊκό με τους «κόκκινους» να συμπληρώνουν εννέα μήνες χωρίς «τρίποντο» μακριά από το σπίτι τους μετά και από τη σημερινή ήττα με 2-0 στα Περιβόλια από τον Α.Ο.Χ. Κισσαμικό για την 9η αγωνιστική της Football league.

Έτσι, ο Πανσερραϊκός αποχαιρέτησε το 2017 με δύο συνεχόμενες ήττες και από την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Όσο για το παιχνίδι στα Χανιά,

ο Πανσερραϊκός αν και προσπάθησε και πάλι δεν τα κατάφερε. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που πετυχαίνει γκολ και σήμερα η μπάλα δεν ήθελε τα «λιοντάρια» που είχαν ευκαιρίες και δοκάρι αλλά ο ύψος 1,93 Ναουσαίος τερματοφύλακας των γηπεδούχων Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και το δοκάρι του δεν επέτρεψαν τους Σερραίους να πανηγυρίσουν ένα τέρμα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Γάλλο Ζαν Μπατίστ Λέο στο 9ο και τον Μηνά Χαλκιαδάκη στο 41ο , με τον Ραντιβόγιε Ρίστιτς να κρατάει το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Δημήτρη Γκούρτσα αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα, ο γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 60ο με κεφαλιά του Μηνά Χαλκιαδάκη. Στα τελευταία λεπτά ο Πανσερραϊκός πίεσε για την ισοφάριση, έχασε καλές ευκαιρίες με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ντούσαν Στέβιτς στο 84ο αλλά και μια φάση με τον Γιώργο Σιάκκα στο 85ο κι εκεί ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τον Δημήτρη Ντάγκρα να πετυχαίνει εκμεταλλευόμενος τα κενά το τελικό 2-0.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3ο Μετά από πάσα του Ρούτση, σουτ του Στέλιου Πόζογλου άουτ.

4′ Σουτ του Λέο, ο Ιωαννίδης έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας σώζοντας την ομάδα του.

9ο Σουτ του Γκούρτσα έξω από την περιοχή μπλόκαρε τη μπάλα ο Λαζαρίδης.

25ο Σουτ του Βρεττού μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

34ο Σουτ του Βρεττού άουτ.

41ο Σουτ του Χαλκιαδάκη, απέκρουσε δύσκολα ο Ρίστιτς.

48ο Σέντρα του Πόζογλου, ο Γκούρτσας από κοντά πλάσαρε άουτ.

56ο Ατομική ενέργεια του Λέο, που μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει υπό την πίεση δύο αμυντικών, αλλά ο Ρίστιτς βγήκε και μπλόκαρε.

58ο Σέντρα του Βρεττού ο Στέβιτς με κεφαλιά λίγο… έλειψε να πετύχει αυτογκόλ.

60ο ΓΚΟΛ! 1-0! Σέντρα του Λέο, κεφαλιά του Μηνά Χαλκιαδάκη και γκολ για τους γηπεδούχους.

71ο Εκτέλεση φάουλ του Βρεττού, πρώτη κεφαλιά από τον Γκίνη, δεύτερη από τον Παντελάκη, ο Ρίστιτς μπλόκαρε.

75ο Μετά από σέντρα του Σάλιακα, πλασέ του Λέο άουτ.

84ο ΔΟΚΑΡΙ! Σέντρα του Γιώργου Ιωαννίδη, κεφαλιά του Νούσαν Στέβιτς η μπάλα στο δοκάρι.

85ο Δυνατό σουτ του Σιάκκα μέσα από την περιοχή, ο Λαζαρίδης έδιωξε δύσκολα και οι αμυντικοί απομάκρυναν.

85ο ΓΚΟΛ! 2-0 Ο Ντάγκρας έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρίστιτς και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Αρναούτογλου, Γκίνη, Λεμονής, Αποστολίδης(68ο Σάλιακας), Βρεττός(88ο Σεληνιωτάκης), Λέο, Χαλκιαδάκης(78ο Ντάγκρας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ρίστιτς, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Τσαμούρης, Βοσκόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος(76ο Σιάκκας), Τσιμίκας, Ρούτσης, Πόζογλου, Δούμτσος(73ο Γκέκας), Γκούρτσας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιμίκας, Βοσκόπουλος

Διαιτητής: Δραγάτης (ΕΠΣ Αν. Αττικής) Βοηθοί: Μήταρης (ΕΠΣ Αν. Αττικής)-Μαυραντωνάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου) 4ος διαιτητής: Κουναλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

«Κρίσιμη εβδομάδα»

Για κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του Πανσερραϊκού έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Πανσερραϊκού Περικλής Αμανατίδης που υποστήριξε ότι η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του. Ο έμπειρος τεχνικός είπε:

«Η ομάδα μας σήμερα έπαιζε με μία ομάδα η οποία έχει ορμή, είναι νεανική, έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, είναι καλή, νομίζω όμως ότι σπαταλήσαμε σε εκτός έδρας παιχνίδι μία πολύ σπουδαία ευκαιρία που θα μπορούσε να μας δώσει μια διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι. Οι παίκτες μας κάνανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ακόμα κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ είχαμε ξανά τη μεγάλη μας ευκαιρία να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Σήμερα η τύχη γύρισε την πλάτη στον Πανσερραϊκό κι έτσι και με την ψυχολογία του 1-0 και με το γκολ ο ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός πιο ελεύθερος μπόρεσε κι έβαλε και δεύτερο γκολ και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι για εμάς. Η ομάδα μας θα περάσει μία κρίσιμη εβδομάδα. Θα παρθούν ουσιαστικά οι αποφάσεις που θα κρίνουν για τη συνέχεια το μέλλον της, με την έννοια ότι θέλουμε να αλλάξει η εικόνα της και πρέπει να υπάρχει και βούληση και θέληση γι’ αυτό. Καλή χρονιά και καλές γιορτές εύχομαι σε όλους και νομίζω ότι θα ξεκινήσει μία καλύτερη χρονιά για την ομάδα μας».

Για το αν γίνουν αλλαγές στο ρόστερ είπε:

«Θα γίνουν ούτως ή άλλως γιατί είμαστε η ομάδα με το μικρότερο ρόστερ στην κατηγορία. Ούτως ή άλλως θα ενισχυθούμε και κανείς να μη φύγει και πρέπει να έρθουν καινούργια πρόσωπα, γιατί ενώ δείχνουμε μια καλή εικόνα στα παιχνίδια εντός έδρας, στα παιχνίδια εκτός έδρας ίσως να μας λείπει κάτι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν χάνουμε ευκαιρίες ή έχουμε κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξή μας, αλλά μας χρειάζεται λίγο περισσότερη ορμή. Ίσως και η έλευση νέων προσώπων να κάνει και τους παίκτες που θα μείνουν να έχουν ένα μεγαλύτερο κίνητρο».

Φώτο: athlitiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα