Κοζάνη: Ένταξη του Δήμου Κοζάνης στο δίκτυο ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP- CETA

11:29 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανακήρυξη του Δήμου Κοζάνης ως ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες «Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου» (ΤΤΙP) και της «Ολοκληρωμένης Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας» (CETA) αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει σε ένα δίκτυο περισσότερων από 20 Δήμων στην Ελλάδα και 1.800 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δίκτυο των δήμων απαιτεί την αναστολή των τρεχουσών διαπραγματεύσεων εμπορίου με κλειστές πόρτες και να δοθεί δημοσιότητα και σε δημόσια διαβούλευση το περιεχόμενο αυτών των συμφωνιών πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Απαιτεί παράλληλα την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του σεβασμού των θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ζωής στον πλανήτη και των ανθρώπινων, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις Εθνικές Κυβερνήσεις να μην επικυρώσουν αυτές τις συμφωνίες.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα