Υπογράφεται η τροποποιημένη συμφωνία για το Ελληνικό

11:29 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συμπληρωματική συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας των επενδυτών για το Ελληνικό θα υπογραφεί σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, πρόεδρο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ πιστεύει πως ο στόχος για έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις εντός του 2016 θα επιτευχθεί. Ο ίδιος εκτιμά πως οι ιδιωτικοποιήσεις που υλοποιήθηκαν και οι άλλες που ολοκληρώνονται θα φέρουν επενδύσεις μέχρι 20 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτίμησε επίσης πως οι διαπραγματεύσεις με την

Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών για την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος έως το 2046 θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο κατέχει το 55% της Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών ενώ το 40% ανήκει στο καναδικό fund PSP και το 5% στον Ομιλο Κοπελούζου.

Το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να προχωρήσει στη πώληση του 30% που κατέχει στη Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης.

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για 40 χρόνια σύμφωνα με τον κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα