Βραβεύτηκε η ομάδα του ΓΣΛ 1978-79 και ο Δημήτρης Ντούγκος

11:00 28/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων ΛΑΡΙΣΑ 2017 που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. κ. Δημήτρης Ντούγκος και ιδρυτής της Ολύμπια, η ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας στην πρώτη χρονιά που ανέβηκε στην Α Εθνική την περίοδο 1978-79 με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη και παίχτες όπως οι: Σταυρόπουλος Νίκος, Ζώης, Λέκκας, Σπηλιώτης, Βορεάδης, Σταυρόπουλος Πέτρος, Βαιόπουλος, Σιλιτζής, Καταραχιάς, Λιάκος Ηλίας, Κουραμάς.

Η

βράβευση τους έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΠΑΛΑΝΤΙΟΥΜ», παρουσία όλων των βετεράνων καλαθοσφαιριστών που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βετεράνων 2017.

Την βράβευση του ΓΣΛ που κέρδισε την άνοδο της στην Α΄ Εθνική την περίοδο 1978 -1979 με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη που δήλωσε ωε δεύτερη πατρίδα του τη Λάρισα μετά τη Θεσσαλονίκη, αδιαφορώντας εκείνη την εποχή για τις προτάσεις μεγάλων συλλόγων του μπάσκετ και όπως επεσήμανε δεν το μετάνιωσε ποτέ, καθώς κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Α΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της και να γνωρίσει ανθρώπους που διατηρεί ακόμη και σήμερα δεσμούς φιλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και βράβευσης του Γυμναστικού Συλλόγου έγιναν κι άλλες αποκαλύψεις εκείνης της εποχής από τους παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη, όπως, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Βαγιόπουλος, ο Δημήτρης Κουραμάς και ο Θωμάς Θωμαϊδης που φρόντισε να τους διασκεδάσει με τα τραγούδια του στη συνέχεια.

Πάντως, όλοι τους θυμήθηκαν στιγμές αξέχαστες. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης που έκανε τις βραβεύσεις τόνισε ότι η μεγάλη τιμή για τον ίδιο και την πόλη να βραβεύει ανθρώπους που ξεχώρισαν για το ήθος τους και την μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και στην κοινωνία, «φωτεινά παραδείγματα για τη νεολαία», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρη Ντούγκου που συνεχίζει να προσφέρει στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. Την βράβευση έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος που τυγχάνει και πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετράνων Λάρισας Θοδωρής Λιάκος απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του ΓΣΛ και ιδιοκτήτης του κέντρου κ. Κώστας Δαυσταυρίδη για την στήριξη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος 2017 και διεξάγεται με επιτυχία στη Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα