Κώστας Τζανακούλης : Οι οικονομικές πράξεις ελέγχονται

15:16 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την δική του εκδοχή κατέθεσε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που αγοράστηκαν από τη ΔΕΥΑΛ κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας.

Ο πρώην δήμαρχος υπεραμύνθηκε των επιλογών και αποφάσεων του, τονίζοντας ότι έκανε το καλύτερο για την επιχείρηση και το δήμο, αφήνοντας συγχρόνως αιχμές για τους αντιπάλους του. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Τζανακούλης υποστήριξε τα

εξής:
«Η ΔΕΥΑ της Λάρισας είναι η πρώτη ΔΕΥΑ της χώρας και βέβαια δεν την συγκρίνουμε με τις διακόσιες που υπάρχουν αλλά με τις μεγάλες. Δεν υπάρχει σύγκριση είναι πρώτη με διαφορά σε όλα τα αντικείμενα. Το 1999 που την αναλάβαμε είχε αποθεματικό της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά είχε και χρέος 37 εκατομμύρια από δάνεια με επιτόκια που έφταναν το 20% που είχε προηγούμενη δημοτική αρχή από την δεκαετία του ΄80. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε πετύχει αρκετά πράγμα και ήρθαμε εμείς εντείναμε τις προσπάθειες και με ρυθμίσεις κατεβάσαμε το χρέος στα 9 εκατομμύρια. Κάναμε καλή διοίκηση στα οικονομικά, τα χρήματα θα πήγαιναν μετά διαγωνισμό σε τράπεζες με το μεγαλύτερο επιτόκιο και αυξήσαμε το αποθεματικό κατά 20 εκατομμύρια ποσό που προερχόταν από τόκους. Η καλύτερη τοποθέτηση τότε ήταν η αγορά ομολόγων και από την στιγμή που η νομοθεσία το επιτρέπει αυτό κάναμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα