Κόντρες και παράθυρα για το νέο εκλογικό νόμο (video)

16:49 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντονες αντιπαραθέσεις και λεκτικούς διαξιφισμούς προκαλεί ο νέος εκλογικός νόμος, η συζήτηση του οποίου άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε σε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασπάται το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την κατανομή των εδρών,

διατηρώντας το όριο εισόδου στο 3%.

Βαρόμετρο για την επίτευξη του στόχου των 200 εδρών είναι η στάση που θα τηρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι στιγμής τάσσεται κατά του νομοσχεδίου επί της αρχής. «Ναι» δηλώνει ότι θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την ψήφο στα 17. Η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τη Χαριλάου Τρικούπη, αποδεχόμενος την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει συνολικά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα