Κων/πολη: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη – Υπό κράτηση 8 ύποπτοι (video)

14:46 2/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina, αποκαλώντας την Τουρκία «υπηρέτη του σταυρού» και λέγοντας ότι η επίθεση στόχευε σε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά.

“Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το “Ισλαμικό Κράτος”εναντίον της Τουρκίας, του υπηρέτη του σταυρού, ένας ηρωικός στρατιώτης του

χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν Χριστιανοί.”, αναφέρει η τρομοκρατική οργάνωσε σε διαδικτυακή ανακοίνωσή της.

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη οκτώ πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον του νυκτερινού κέντρου στην τουρκική μεγαλούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι γύρω στα 25, με καταγωγή από το Κιργιστάν ή το Ουζμπεκιστάν, ή ακόμη και από την ανατολική Κίνα, ενώ αναφέρεται ότι δεν μιλούσε καλά τα τουρκικά.

Ο ένοπλος που διαφεύγει, έφτασε στο κλαμπ με ταξί και καλάσνικοφ, και επί επτά λεπτά σκόρπιζε τον θάνατο, αλλάζοντας τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 120 σφαίρες, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα και με την εφημερίδα Χουριέτ.

Τουρκικά κρατικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες του υπόπτου για τη διάπραξη της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα