Κομοτηνή: Ο κοινός αγώνας απάντηση στην Κρίση

13:12 2/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Μια φορολογική λαίλαπα έπληξε τους επαγγελματίες » δηλώνει ο Γιάννης Κιλτσίκης, ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιοκτήτης καφενείου στην Κομοτηνή και σημειώνει «είχαμε συνεχείς ελέγχους οι οποίοι συνεχίζονται ακόμη και σήμερα». Οι έλεγχοι, όπως ο κος Κιλτσίκης λέει, κάνουν την Κομοτηνή Μύκονο

και Σαντορίνη «αλήθεια με ποια λογική πραγματοποιούνται στην Κομοτηνή τόσοι πολλοί και συνεχόμενοι έλεγχοι από όλα τα ελεγκτικά συνεργεία; » αναρωτιέται μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στον εμπορικό- επαγγελματικό κόσμο της πόλης.

Εορταστικό κλίμα χωρίς εισπράξεις

Να αλλάξει το «μουντό» κλίμα δεν το κατάφερε ούτε η μέχρι τώρα εορταστική περίοδος. «Η φετινή ήταν ακόμη πιο δύσκολη» σημειώνει προσθέτοντας ότι το τελευταίο που κοιτούν πια είναι η διασκέδαση. Όσον αφορά στην έλευση του νέου έτους; αυτό που προσδοκούν φαντάζει απλό μα είναι πολύτιμο για όλους.«Την υγεία μας. Να μπορούμε να αντέχουμε. Δυστυχώς οι ώρες δουλειάς είναι πάρα πολλές. Οι ώρες της ξεκούρασης έχουν μειωθεί. Ας καταλάβουν όλοι ότι οι επαγγελματίες είναι οι μόνοι οι οποίοι συνδράμουν οικονομικά στο Κράτος γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση» δηλώνει σπεύδοντας να επαναλάβει ένα γνωστό αίτημα, «ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για να υπάρξουν επενδύσεις στη χώρα μας, φτάσαμε μόνο οι επαγγελματίες να βάζουμε πλάτη.»

Η χαρτοπαιξία νικήθηκε από την κρίση…

Όσον αφορά στη «συνήθεια» λόγω των ημερών, την χαρτοπαιξία, ο κος Κιλτσίκης σημειώνει πως έχει μειωθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν βεβαία οι αμετανόητοι «εραστές» της τράπουλας, λιγότεροι, όμως, σε σχέση με άλλα χρόνια. «Μέχρι πριν από μια πενταετία η χαρτοπαιξία ήταν στο ναδίρ. Παίζονταν πολλά λεφτά, εξωφρενικά πολλά για την εποχή μας. Η κρίση έκανε το θαύμα της!» δηλώνει και γελά πικρά σκεφτόμενος τις αμέτρητες φορές που πελάτες του, του ζήτησαν δανεικά για να γυρίσουν σπίτι, καθώς είχαν χάσει τα πάντα στην πράσινη τσόχα. Τέλος, ο έμπειρος επαγγελματίας δεν παραλείπει να δώσει και μια ευχή όλο νόημα για την πόλη της Κομοτηνής. «Να είμαστε ενωμένοι. Δυστυχώς ο καθείς από εμάς κοιτάζει την πάρτη του και μόνο. Πρέπει όλοι μαζί να σκύψουμε πάνω από τη Ροδόπη μας. Αν δεν συμβεί, δεν θα καταφέρουμε τίποτα.»
Φώτο:Γιάννης Κιλτσίκης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα