Κομοτηνή:Ζωγραφική στη Μέση της Θάλασσας

11:38 27/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναντήθηκαν στη Μέση της Θάλασσας, στον παραθεριστικό οικισμό της Ροδόπης. Μικροί μαθητές που ξεκουράζονται από τις υποχρεώσεις του σχολείου, μεγάλα ταλέντα στο υπαίθριο «εργαστήρι» ζωγραφικής της κας Βαρβάρας Τσίτσιρα. Κι έκαναν ατελιέ τους την πλατεία του χωριού. Εκεί, δίπλα στο καφενείο με τους μεγάλους να συζητούν για τα χωράφια, τις καλλιέργειες και το ψάρεμα, εκείνα, με την βοήθεια της δασκάλας τους, μυούνται στα μυστικά της ζωγραφικής.

Κρατούν με επιδεξιότητα ξεχωριστή τα πινέλα. Ανακατεύουν

τα χρώματα. Λίγο μαύρο, αν θέλουν κάποιο χρώμα να το σκουρύνουν, λίγο άσπρο, αν θέλουν κάποιο χρώμα να το ανοίξουν. Και οι εμπνεύσεις τους παίρνουν σχήματα, χρώματα, μορφές, γίνονται τοπία, δρόμοι, πρόσωπα, πλατείες, άγνωστες πόλεις, μακρινοί τόποι ή γνώριμα, κοντινά τοπία.

«Δεν θέλω να περνούν το καλοκαίρι τους σκυμμένα πάνω από έναν Υπολογιστή, προσηλωμένα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο FB κι έτσι σκέφτηκα να «στήσω» και στον παραθεριστικό οικισμό της Μέσης ένα εργαστήριο ζωγραφικής.» δηλώνει η κα Βαρβάρα Τσίτσιρα η φίλη και δασκάλα των παιδιών. Ικανοποιημένη από την ανταπόκριση που είχε η κίνησή της συνεχίζει να καθοδηγεί τους καλοκαιρινούς της μαθητές έλκοντας τους στον υπέροχο κόσμο των χρωμάτων και της δημιουργίας. «Παίρνουν χαρά από τη δημιουργία. Αφήνουν στην άκρη τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις οθόνες των τηλεοράσεων και μαζί με τη θάλασσα, το παιχνίδι απολαμβάνουν και την ζωγραφική» δηλώνει η εμπνευσμένη δασκάλα που δεν φείδεται χρόνου και κόπου και ανταμείβεται αποκλειστικά και μόνο με τα χαμόγελα των παιδιών.
Φώτο:Το «εργαστήρι» ζωγραφικής των παιδιών Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα