Κομοτηνή:Όλα είναι δρόμος στην Οργάνη

08:31 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου επαναφέρει με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οργάνης, ο κος Καρά Χασάν Ισμαήλ. Όπως λέει η διέλευση μεγάλων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ανεμογεννητριών που τοποθετούνται στην περιοχή έχει καταστρέψει το οδόστρωμα από την Οργάνη και μετά, με αποτέλεσμα πρόβλημα μεγάλο να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών, Μυρτίσκη, Σμιγάδα, Ραγάδα, Άνω Βυρσίνη. «Κανείς δεν

έχει δείξει ενδιαφέρον» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι για το πρόβλημα έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, χωρίς, όμως, να δοθεί μια λύση.

Χαμηλό το οικογενειακό εισόδημα

Πρόβλημα για τους κατοίκους είναι και το πενιχρό τους εισόδημα. «Δουλεύουμε όλοι, αλλά τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο της κάθε οικογένειας είναι ελάχιστα» δηλώνει ο νεαρός πρόεδρος χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του. «Κάθε χρόνο πέντε έξι χιλιάδες ευρώ βγάζει η κάθε οικογένεια. Μ’ αυτά τα χρήματα θα πρέπει να πληρωθούν οι φόροι , οι λογαριασμοί, να καλυφθούν και τα έξοδα του κάθε νοικοκυριού. Πώς όλα αυτά;» αναρωτιέται παρατηρώντας όπως λέει πολλούς νέους από το χωριό του, αλλά και από άλλα χωριά της περιοχής να μεταναστεύουν στον εξωτερικό. Η Ολλανδία και η Γερμανία είναι η πρώτη επιλογή. «Εδώ μπορούν να ασχοληθούν μόνο με την καπνοκαλλιέργεια. Εκεί βρίσκουν δουλειά στα θερμοκήπια. Εδώ αν καθίσουν τι θα κάνουν; Το μεροκάματο είναι σπάνιο.» σημειώνει ο κος Ισμαήλ που είδε τα τελευταία χρόνια της κρίσης πολλούς συνομηλίκους του να μεταναστεύουν.

Οι υποχρεώσεις πολλές, οι επιλογές λίγες

Ζητά από την πολιτεία να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ορεινή Ροδόπη. Τόπος με πολλά πλεονεκτήματα ο τόπος του, αλλά και με ζητήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί χρόνια τώρα. «Πρέπει να δείξουν οι φορείς και οι Αρχές ενδιαφέρον, δεν μπορεί για παράδειγμα να φορολογείται το ίδιο ένας που ζει εδώ με έναν που ζει στην πόλη” δηλώνει ο κος Ισμαήλ κι αναρωτιέται «Πώς θα βρούμε εδώ πάνω χρήματα για να είμαστε εντάξει και με τις υποχρεώσεις μας;». Αν και όπως τονίζει με κάθε ευκαιρία αγαπά πολύ την περιοχή τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά περνά από το μυαλό του η επιλογή της μετανάστευσης. Τι είναι αυτό που σας κρατά; τον ρωτάμε για να απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη «ο τόπος μου, τον αγαπώ, αλλά…» απαντά αφήνοντας την φράση του μισοτελειωμένη.
Φώτο: Καρά Χασάν Ισμαήλ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα