Κομοτηνή:Νέα αρχή για μια οικογένεια μεταναστών

12:08 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής έκανε τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού της Ροδόπης να δακρύσουν με την ιστορία της, αλλά και με την απόφασή της να ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Μια οικογένεια μεταναστών έδωσε και πήρε αγάπη εμψυχώνοντας με το παράδειγμα της ανθρώπους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε δύσκολες ώρες.

Στην τελετή βάπτισης της μητέρας και των δύο αγοριών, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σάλπης, ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι κάτοικοι που έζησαν από κοντά στιγμές μοναδικής συγκίνησης. Το μυστήριο της βάπτισης

τέλεσαν τρεις ιερείς με προεξάρχοντα τον αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον κον Βαρθολομαίο. Ιδιαιτέρως χαρούμενοι και συγκινημένοι οι πατέρες Χρυσοβαλάντης και Γεώργιος από τις ενορίες της Σάλπης και της Πόρπης αντίστοιχα. Χαρούμενοι διπλά και οι Νονοί των τριών νέων μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας: ο κος Πιστόλας από το Γλυκονέρι, η Πρεσβυτέρα της Σάλπης και η Χαρίκλεια Λιούρτα, επαγγελματίας από την Κομοτηνή.

«Ήρθε ο πατέρας, ο Δημήτρης Δερβίσης και με βρήκε κλαίγοντας. «Πάτερ», μου είπε, «σε παρακαλώ βάπτισε τα παιδιά και την γυναίκα μου» ο ίδιος είχε βαπτιστεί το 2004. Δέχθηκα αμέσως και ξεκίνησε η διαδικασία κατήχησης της νεαρής μητέρας που το ήθελε επίσης πολύ» δηλώνει ο πατέρας Χρυσοβαλάντης αποκαλύπτοντας πως η οικογένεια είχε γνωρίσει, εκτός από τις δυσκολίες της μετανάστευσης, και τον πόνο της απώλειας δύο μικρών παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα