Κως: Γύρισαν την πλάτη στο… «Συμπόσιο της Σύμης»

12:03 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω, η τελετή έναρξης του «Συμποσίου της Σύμης» με θέμα τις μετακινήσεις πληθυσμών και το προσφυγικό.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής, αλλά και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Από την τελετή έναρξης έλειπαν επίσης και οι

παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην της παράταξης του Αριστοτέλη Παυλίδη, οι οποίες είχαν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους για τη χρηματοδότηση του Συμποσίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη συμβολή της Κω στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και στις επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα.
Σημειώνεται ότι στις εργασίες του Συμποσίου, που είναι κλειστές για το κοινό, μετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΗΕ στη Γενεύη Μάικλ Μέλερ, ο Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μπαρόν Κρέσπο, η καθηγήτρια του London School of Economics, Mary Caldor και ο επίσκοπος Δημήτριος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα