Κομοτηνή:Λειτουργία για τους Μοναχικούς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

08:54 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Eκκλησία

Λειτουργία για τους Μοναχικούς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Λειτουργία για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι θα τελέσει το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΜΑρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.
Συγκεκριμένα θα τελεσθεί στις 10:30 μ.μ. ο όρθρος του Μεγάλου Βασιλείου και δοξολογία για το νέο έτος, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.
Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας της Μητρόπολης, η οποία θα μοιρασθεί

στον κόσμο που θα παρευρίσκεται.
Μιλώντας από το ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Παντελεήμων, κάλεσε όλους τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, αλλά και όσοι είναι με τις οικογένειές τους και το επιθυμούν να κάνουν την αλλαγή του χρόνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
«Αν πετύχει το εγχείρημα θα το καθιερώσουμε, σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τους ανθρώπους τις Άγιες αυτές μέρες και να τους καλέσουμε να μετέχουν και στα Θεία Μυστήρια».
Μάλιστα την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα θα βρίσκονται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τα Τίμια Δώρα των Μάγων-Χρυσό, Σμύρνα και Λιβάνι-, τα οποία θα παραμείνουν για προσκύνημα έως τις 3 Ιανουαρίου.

Κοινωνικό έργο Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης ήταν πολύ λακωνικός στεκόμενος στις δράσεις Αλληλεγγύης της Μητρόπολης και στο Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς.
Το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς αποτελείται από γυναίκες και άντρες εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν στο να υλοποιηθούν οι δράσεις Αλληλεγγύης της Μητρόπολης, όπως το μοίρασμα 500 κουλουριών, που είναι προσφορά των Αρτοποιών της Κομοτηνής, για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, τα δύο τραπέζια Αγάπης, αλλά και άλλες δράσεις για τους άπορους συμπολίτες μας.
Ευχόμενος για το νέο έτος ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στο μεγάλο κενό της Αγάπης που υπάρχει, όπως και της Πίστης και ευχήθηκε να καλυφθεί η μεγάλη απόσταση για αυτά τα δύο στοιχεία μέσα στο 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα