Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 30-1-2017

08:37 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Kυβέρνηση-Πολιτική
Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα στην Ξάνθη και του Υπουργού Υγείας

Από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ξάνθη ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.
Χθες το βράδυ ο κ. Βίτσας ήταν ομιλητής ,στην Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, στο Ξενοδοχείο Elisso.
«Ας καλμάρουν όσοι εκνευρίζονται με την απόφαση η Ελλάδα

είναι χώρα με υψηλό αίσθημα δικαίου και σεβασμό τους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της ομιλίας του στην γείτονα Τουρκία.

Στην ομιλία του εξάλλου ο Αν. Υπουργός Άμυνα αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τόνισε ότι «η Κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και λέει όχι στην προληπτική νομοθέτηση νέων μέτρων 4,5 δις ευρώ που ζητούν οι δανειστές.
Όπως σημείωσε η στάση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δικαιωθεί και παρότι υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη, αυτή θα οδηγήσει σε αλλαγή των πολιτικών και πρόσθεσε ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
Σήμερα θα επισκεφτεί στις 09:30, την Εταιρία E-Value και στις 11:00 το Δ΄Σώμα Στρατού, όπου θα παραστεί στην αλλαγή Διοικήσεως του Σώματος.
Στις 13:30, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στις 18:00 θα παρευρεθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Α.Ξανθός σε Ροδόπη και Ξάνθη σε μονάδες υγείας
Επίσης σήμερα επισκέπτεται την Ροδόπη και την Ξάνθη, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, όπου στις 9 το πρωΐ θα επισκεφθεί το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στις 12:00 μ.μ., θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και θα συνομιλήσει με το Προσωπικό και τη Διοίκηση.
Το βράδυ της Δευτέρας στις 20:00, ο Υπουργός Υγείας, θα επιστρέψει στην Κομοτηνή, όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Προσωπικό και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της ΑΜΘ.

Λογισμικά προγράμματα ελέγχου για την εισφοροδιαφυγή
Τέλος ο Υφυπουργός με αρμοδιότητα στην κοινωνική Ασφάλιση Τάσος Πετρόπουλος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Κομοτηνή την Παρασκευή και το Σάββατο.
Ο κ. Πετρόπουλος πραγματοποίησε ομιλία την Παρασκευή το βράδυ, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής την εταιρεία Αλφα Μπέτα Ρότο.
Μιλώντας ο κ. Πετρόπουλος στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε πως θα πρέπει να αναδεικνύεται και να επιβραβεύεται η καλή δουλειά των ανθρώπων που δείχνουν ζήλο και μεράκι για την εργασία τους.
Σε ότι αφορά το νέο Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης, το χαρακτήρισε ως μεγάλη αλλαγή της Δημόσιας Διοίκησης. Εκτίμησε πως θα πάει καλά, καθώς η εξέλιξη θα είναι διαρκής και συνεχώς θα αναπτύσσονται οι νέες λειτουργίες , αναφέροντας πως μέχρι το τέλος του έτους η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Σε ότι αφορά τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα θέσει σε λειτουργία προγράμματα λογισμικά, τα οποία τώρα επεξεργάζεται και με αυτά θα ελέγχει αν πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Περίμεναν τον Υφυπουργό με τρακτέρ
Στο μεταξύ με κορναρίσματα και βεγγαλικά περίμεναν αγρότες από την Ροδόπη και το Έβρο έξω από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης τον κ. Πετρόπουλο, όπου πραγματοποίησε ομιλία για τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Αμέσως μετά δέχτηκε αντιπροσωπεία αγροτών οι οποίοι όμως δήλωσαν στον κ Πετρόπουλο ότι η κυβέρνηση σε ότι αφορα τους αγρότες “ξεκίνησε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή” κι έδωσαν ραντεβού στις 2 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.
Κόμματα
Φεβρουάριο κα Μάρτιο οι αποζημιώσεις καπνοπαραγωγών και κερασοπαραγωγών της Ροδόπης από τον ΕΛΓΑ
Τον διοικητή του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολύμηνη καθυστέρηση στις καταβολές των αποζημιώσεων στους καπνοπαραγωγούς και τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης, μετά την θεομηνία του Ιουνίου του 2016 αλλά και τις παγωνιές του προηγούμενου Μαρτίου που είχαν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή των προϊόντων.
Ο κύριος Κουρεμπές δεσμεύτηκε πάνω σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ενώπιον του βουλευτή Ροδόπης για τις καταβολές των αποζημιώσεων.

Αυτοδιοίκηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το ΚΕΑ
Ξεκινά την Τετάρτη 1-2-2017, η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η υποβολή αίτησης γίνεται είτε ηλεκτρονικά απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης (TAXIS NET) στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr, είτε, εφόσον είναι κάτοικοι του Δήμου Κομοτηνής, στα ΚΕΠ Κομοτηνής, ΚΕΠ Αιγείρου, ΚΕΠ Νέου Σιδηροχωρίου και στις υπηρεσίες: Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών-Πρόνοια (Φιλικής Εταιρείας και Φιλίππου- ώρες εξυπηρέτησης 09.00-13.00) και Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ.Μαρασλή 1- ώρες εξυπηρέτησης 09.00-13.00). Κάτοικοι άλλων Δήμων απευθύνονται στους οικείους Δήμους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.keaprogram.gr.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Αβδήρων
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι (13.30) η Οικονομική Επιτροπή Αβδήρων με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Δικαστικό
Προφυλακιστέος ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου
Προφυλακιστέος από την Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια κρίθηκε ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Σεζάλ στην Κομοτηνή και μάλιστα θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων της Κορίνθου, το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα, μέχρι να ορισθεί η δίκη, η οποία προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη της άνοιξης.
Μάλιστα θα διενεργηθεί και πραγματογνωμοσύνη από παιδοψυχίατρο, ενώ θα ασκηθεί και δίωξη από την Εισαγγελέα προς τους γονείς του 15χρονου δράστη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ενώπιον της Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας ομολόγησε την πράξη του, το βιασμό, την αποπλάνηση και την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Υγεία
Δημιουργία 2 ομάδων γονέων από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση», προγραμματίζει τη δημιουργία 2 ομάδων γονέων που έχουν παιδιά σχολικής (7-11χρονών) και εφηβικής ηλικίας (12-17 χρονών). Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης, Τσιμισκή 28 – 2ος όροφος ,θα ολοκληρωθούν σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις (2 ώρες ανά εβδομάδα) και ενδεικτικά η θεματολογία θα αφορά:
•Επικοινωνία στην οικογένεια –Όρια
•Εφηβεία
•Συναισθήματα –Αυτοεκτίμηση
•Πρόληψη εξαρτήσεων – Διαδίκτυο
(Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και η θεματολογία μπορεί να προσαρμοστεί κ να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας.)
Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 25410 74444 εώς τις 15 Φεβρουαρίου.
Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Eθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν σήμερα από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Οι τρεις Ιεράρχες» και το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ροδόπης τιμώντας την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Σύλλογοι
Κοπή πίτας και ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης
Κοπή πίτας διοργανώνει σήμερα το απόγευμα (18.00) στα γραφεία του και τον ετήσιο χορό του το βράδυ (20.30) του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Διογένης» διοργανώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης.
Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση δέκα κυνηγετικά όπλα, πέντε τοπικές άδειες θήρας, διήμερη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο και άλλα δώρα. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν και χορευτές σε παραδοσιακούς χορούς. Τιμή εισόδου για τους άνδρες 15,00 ευρώ, για γυναίκες και παιδιά 10,00 ευρώ».

Πολιτισμός
Ο Μισέλ στην Κομοτηνή
Το βιβλίο του Μισέλ Φαϊς «LADY CORTISOL» θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις επτά το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Κώστας Καβανόζης, Χάρης Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Σχοινά και Χρήστος Χαρτοματσίδης θα μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα.

Γενική Συνέλευση στη Φ.Ε.Ξ.
Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ. καλεί τα μέλη του συλλόγου σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.
Θέματα:
1.Απολογισμός δράσεων
2.Οικονομικός Απολογισμός

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 9 τμήματα αμφορέων, 21 τμήματα αρχαίων αντικειμένων, 9 φυσίγγια και ναρκωτικά δισκία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Κατασχέθηκαν 266 κιλά φρούτων, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, ξανθη, συριζα, ελλαδα, δις, μμε, αμθ, βιπε, εταιρεία, αλφα, θεσσαλονικη, ελγα, αθηνα, ιουνίου, κεα, taxis, net, κεπ, ηλεκτρονική, συμμετοχή, lady, ημεδαπός, συλληψεις, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, taxisnet, η ημέρα της γης, ελγα αποζημιωσεις, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, των τριων ιεραρχων, ημεδαπός, κληρωση, φυσιγγια, ηλεκτρονική, αδεια, αιμοδοσια, αλφα, δουλεια, δωρα, δωρεαν, ελγα, εργασια, ημερησια, κεπ, μμε, ναρκωτικα, σισμανογλειο, τηλεφωνο, χορος, ωρα, αγορα, αμυνα, αμθ, αχμετ, βεγγαλικα, βιπε, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γειτονα, γονεις, γραφεια, διευθυνση, διοικηση, δικη, δις, ευρω, υπαρχει, εξελιξη, εξυπηρετηση, επτα, εταιρεία, εταιρια, ευρωπη, η δικη, υπηρεσιες, υφυπουργος, ιλχάν αχμέτ, ομιλια, κυβερνηση, κιλα, λευκα, λειτουργια, ξενοδοχειο, οικογενεια, παιδια, πιτας, προβληματα, προγραμματα, ραντεβου, σαββατο, συμμετοχή, σπιτι, σωματειο, τασος, τιμη, τμημα, τουρκια, χρηστος, χρονικα, ωρες, δημητρης, χωρα, ηλεκτρονικα, ιουνίου, κωστας, κυριακη, μπετα, μιχαλοπουλος, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, ταξιδι, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα