Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 21-2-2017

09:52 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία

Κομοτηνή: Αντίθετοι στην μετακόμιση του ΚΕΦΙΑΠ οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Την πλήρη αντίθεσή του στην ένταξη του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γ.Ν. Κομοτηνής στο ΕΣΥ ως αποκεντρωμένη μονάδα της ΔΥΠΕ με δική της οργανική σύνθεση προσωπικού και δικό της εξοπλισμό εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής της γραμματέως του Συλλόγου, της κας

Μαρίας Ντικούδη το θέμα προέκυψε αμέσως μετά την γνωστοποίηση της πρότασης σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση της οργάνωσης των νοσοκομείων. Αμέσως στους κόλπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων σήμανε συναγερμός. Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ένταξη.

Προσλήψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Κομοτηνή

Σε 43 προσλήψεις ορισμένου χρόνου προχωρά το νοσοκομείο Κομοτηνής 29 καθαριστριών, 8 θέσεις φύλαξης του νοσοκομείου και 6 θέσεις για την εστίαση.
Πρόσφατα προσελήφθησαν 5 μόνιμοι γιατροί: 2 ορθοπεδικοί, 1 νεφρολόγος, 1 οφθαλμίατρος και ένας εντατικολόγος. Μέσω της κοινωφελούς εργασίας 12 μηνών του ΟΑΕΔ έχουν γίνει 31 προσλήψεις , μεταξύ αυτών 18 θέσεις νοσηλευτών, 3 μαιών, 3 τραυματιοφορέων, 3 άτομα παραϊατρικό προσωπικό και 4 διοικητικών υπαλλήλων. Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Φιλιππίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής έγινε ήδη η πρόσληψη ενός νευρολόγου, ενός χειρουργού και ενός ακόμη ψυχιάτρου.

Περιφέρεια
Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Παρασκευή στις τρεις το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Κοπή Βασιλόπιτας υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, αφού προχώρησε αρχικά στις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του πως μόνο με συνεννόηση και αλληλεγγύη θα μπορέσουν να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι για το καλό και την ευημερία του τόπου μας.

Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή – 18 Μαρτίου 2017

Δηλώσεις συμμετοχής στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη» μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και τις 5 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι αυτό τον σκοπό. ( />Την συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΠΘ – Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Κοινωνία
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους

Επίσκεψη στις Δικαστικές Φυλακές της Κομοτηνής πραγματοποίησαν χθες μέλη του Συλλόγου της Ενορίας Αγίου Δημητρίου των Σερρών. Στόχος να ενισχύσουν με χρήματα, τρόφιμα, ρούχα και είδη υγιεινής τους διακόσιους και πλέον εγκλείστους των Δικαστικών Φυλακών. Πριν μια εβδομάδα παρόμοια επίσκεψη είχαν πραγματοποιήσει μέλη της Ενορίας του Αγίου Νικήτα από την ίδια πόλη. Με πρωτοβουλία των ιερέων κυρίως, από Ενορίες της Κομοτηνής, της Δράμας, της Καβάλας, αλλά και από άλλα μέρη, μέλη συλλόγων επιλέγουν να επισκεφτούν τις Δικαστικές Φυλακές για να προσφέρουν χρήματα και ρούχα για τους κρατούμενους.

Βιωματικό Σεμινάριο

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με θέμα, «Η διαχείριση της ετερότητας στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Διαστάσεις, προκλήσεις και προοπτικές, με εστίαση στο χώρο της εκπαίδευσης» πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Την Δευτέρα 6 και Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017. Το Βιωματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.
Πληροφορίες/εγγραφές: καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00 στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωί) 25410 26635 (απόγευμα).

Ημερίδα για τα έντομα

Ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Ο μικρόκοσμος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Τα έντομα» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βιστωνίδας Ξάνθης και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις πέντε το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΠΕ Βιστωνίδας, μέχρι σήμερα.

Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Ομιλία με θέμα: «Συνχορήγηση φαρμάκων σε ανθρώπους που λαμβάνουν ψυχιατρική αγωγή » και Ομιλητή τον ψυχίατρο κο Μαρίνο Δεληγιάννη διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σήμερα στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Κιθάρας

Για δεύτερη συνεχή χρόνια ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρα, ο Βαγγέλης Μπουντούνης θα παραβρεθεί στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης και θα διευθύνει την Κιθαριστική Ορχήστρα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Απριλίου.

Μαθήματα Capoeira

Μια γνωριμία με την Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη Capoeira θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 19:00, στοΕργαστήρι Capoeira, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να γνωρίσουν και να λύσουν τις απορίες τους για την Capoeira σε ένα αποκριάτικο μάθημα επίδειξης…. Στον πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π., Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι. Παπαχαρίση», Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, Ξάνθη.

Χρόνης Αηδονίδης στο Μέγαρο

Στον βάρδο της ελληνικής παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη αφιερώνει τη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής στις 23/2, το Σύνολο «Ιωνία». Η ορχήστρα και χορωδία από τη Νέα Ιωνία Βόλου θα ταξιδέψουν το κοινό «Στα μονοπάτια της παράδοσης, από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία» ενώ ο Χρόνης Αηδονίδης, ανταποδίδοντας την τιμή, θα τραγουδήσει επί σκηνής μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (έκτακτη συμμετοχή ).

«Dress up like a movie» party! – Lindy Hop Xanthi

Αποκριάτικο πάρτυ του Lindy Hop Xanthi με θέμα χαρακτήρες ταινιών! 70’s-80’s μουσική, διαγωνισμός χορού, πολύ γέλιο και πολλές εκπλήξεις θα διοργανωθεί αύριο Τετάρτη στις 22.00 στο Happy Living. Την Οργάνωση έχει αναλάβει η ΦΕΞ / Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]

Καιρός- Τρίτη 21-02-2017

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν: Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και Δυτικά Βόρειοι Βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα