Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 19-2-2017

08:42 19/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

2ο KOM on Party
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το 2ο “KOM on party” στην Κομοτηνή που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την TRELACADEMY.ΚΟΜ, και τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης . Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, καρναβαλιστές κάθε ηλικίας που ξεχύθηκαν στους δρόμους σκορπώντας το κέφι.

Σεϊμένηδες και Πιτεράδες

Με την αναβίωση του τοπικού εθίμου «ΣΕΪΜΕΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΡΑΔΕΣ» που διοργανώνουν

ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου και η ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα» Ν.Σιδηροχωρίου συνεχίζονται σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Ροδόπη. Στις 12:00 το μεσημέρι, μικροί και μεγάλοι, στην κεντρική πλατεία του Νέου Σιδηροχωρίου με πολύ κέφι, τραγούδι, χορό, φαγητό και κρασί τιμούν και φέτος την παράδοση.

Παιδεία

Μαθητές της Οργάνης στην Αθήνα

Μαθητές από το Γυμνάσιο της Οργάνης θα φιλοξενηθούν για ένα τετραήμερο σε σχολείο της Αθήνας για να πάρουν μέρος σε «μαθήματα γνωριμίας» με την Πρωτεύουσα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα 8 σχολεία της ΑΜΘ.

Βιβλιοπαρουσίαση

Το βιβλίο «Αντάρτες και καπετάνιοι» του Τάσου Χατζηαναστασίου παρουσιάζεται σήμερα στις έξι και μισή στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο συγγραφέας, ο Κ. Καραϊσκος και ο Π. Καρακολίδης.

Κοινωνία
Ηλεκτρονικό έγκλημα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερωτικές ημερίδες σε πόλεις της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης ανάμεσα στις οποίες και η Κομοτηνή. Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Παπανικολάου» την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Εικαστικής- Δημιουργικής Έκφρασης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, προσκαλούν, τους μικρούς τους φίλους, αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 17:30, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά. Στην Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, Ξάνθη. Από τις 17:30 έως τις 19:00. Η Είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αστυνομικό Δελτίο

Στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε εντόπισαν 180 ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατέσχεσαν.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα του 59χρονου.

Σύλληψη για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη χθες στο νομό Ροδόπης 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, πλησίον του δυτικού κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, στον κόμβο Ιάσμου, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό, όπου εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε, πεζός, σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Αθλητικά
Μπάσκετ

Νέα νίκη σημείωσε το παιδικό τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, που επικράτησε με 31-62 της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του Δημήτρη Πανταζή είχε τα ηνία στο σκορ από την αρχή και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιστέψουν πως μπορούν να φτάσουν στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης Α.Ο – Α.Ε.Κομοτηνής : 31-62
Διαιτητές : Τσακιρακη
Δεκαλεπτα: 2-14, 8-25, 13-50, 31-62
Ολυμπιαδα Αλεξανδρούπολης Α. Ο: (Ξανθιδης) Ντουμπρουδης 6, Χαλκιας 4, Καραφυλλιδης, Πεταλωτης 2, Μιχαηλίδης, Παπαγεωργίου 15(1), Παπαϊωάννου, Κυριακου 1, Δουλουδης 3, Γκουγκουλος, Φακιριμιωτης, Πιρπιρης
Α.Ε.Κομοτηνης:(Πανταζης) Τσατλιδης 10(2), Καραμανλής 4, Γκιριτσης 2, Καλτσος 2, Λεπιδας 2, Ζεκιριε-Χασαν 7(1), Φωτακακης 8, Λαγαμτζης 20(1), Αγγελάκης 3(1), Ξανθοπουλος 4

Keywords
Τυχαία Θέματα