Κομοτηνή:Επίτιμος Διδάκτορας στη Νομική Σχολή ο Πρόεδρος

00:11 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα πολύ γνώριμο για τον ίδιο χώρο βρέθηκε λίγο πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο.

«Στο Πανεπιστήμιο έδωσα τις μεγαλύτερες εξετάσεις της ζωής μου και να με θεωρείται ακόμη μέλος αυτής της Κοινότητας το θεωρώ μεγάλη τιμή» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της Τελετής Αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής υπενθυμίζοντας ότι το τελευταίο μάθημα στο Πανεπιστήμιο το έκανε την ημέρα της εκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου.

Παράλληλα

σημείωσε ότι ως επίκουρος καθηγητής έκανε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Θράκης ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του. « Η ακαδημαϊκή κοινότητα σου κρατάει την ψυχή σου πραγματικά γεμάτη» τόνισε συγκινημένος ο Πρόεδρος γνωρίζοντας καλά, όπως είπε, «τι έχει στοιχίσει αυτή η περίοδος στα ΑΕΙ της χώρας». Παράλληλα έδωσε την υπόσχεση ότι θα στηρίξει την συνέχιση της λειτουργία του και την ενδυνάμωσή του. «Θα κάνω ότι μπορώ για να στηριχθεί το πανεπιστήμιο και ιδίως αυτό εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν αρκεί να έχουμε κανόνες Δικαίου πρέπει να έχουμε και κυρώσεις» ανέφερε στην ομιλία του, μιλώντας για την κύρωση μέσω της Δικαστικής Εξουσίας. Τονίζοντας την σπουδαιότητα της αρχής της Ισότητας, και δη την αρχή της αναλογικής ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών. «Όλοι οι Έλληνες συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους» υπενθύμισε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η Βάση της Ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών είναι πολύ πιο σημαντική από το Κράτος Δικαίου.

The post Κομοτηνή:Επίτιμος Διδάκτορας στη Νομική Σχολή ο Πρόεδρος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα