Κομοτηνή:Επιστρέφει για « τα Μάγια της πεταλούδας»

12:50 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είκοσι χρόνια μετά επιστρέφει στην Κομοτηνή, στην γενέτειρά της, περισσότερο έτοιμη από ποτέ να συνεχίσει το έργο της… επι Σκηνής. Ο λόγος για την Κομοτηναία ηθοποιό- μουσικό, με σπουδές στην αρχαιολογία, κα Χρύσα Ιωαννίδου. Είκοσι χρόνια εμφανίσεων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και διδασκαλίας στο Εργαστήριο Θεατρικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς» είναι το καλύτερο βιογραφικό για τη σεμνή, πολυτάλαντη Κομοτηναία ηθοποιό, που ήρθε αποφασισμένη

να μείνει και να δημιουργήσει κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

Ήδη η επιστροφή της στην Κομοτηνή συνοδεύτηκε από την παράσταση στην οποία παίζει και σκηνοθετεί η ίδια «Τα μάγια της πεταλούδας». Ένα εμβληματικό έργο του Λόρκα που μιλά για την αγάπη και την ελπίδα που είναι δίπλα μας, αλλά που συχνά δεν την βλέπουμε και την αναζητούμε μακριά. Για την μανία του ανθρώπου να τρέχει, να αναζητά τα εφήμερα και να μην βλέπει ξεκάθαρα την αλήθεια.

Στο αρχοντικό «Βαρόσι» σε έναν χώρο αναψυχής που λειτουργεί ως πολιτιστικό κύτταρο στην Κομοτηνή το κοινό της πόλης αγκάλιασε την Χρύσα Ιωαννίδου και ετοιμάζεται να την χειροκροτήσει και πάλι το βράδυ της Πέμπτης. «¨Τα μάγια της Πεταλούδας¨ είναι επίκαιρα όσο ποτέ» δηλώνει μην κρύβοντας την αγάπη της για τον Λόρκα και τον Ελύτη. Όσον αφορά στην επόμενη δουλειά της; Έχει ήδη δρομολογηθεί, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο έργο του Χρήστου Χαρτοματσίδη «Γαλάτες» σε σκηνοθεσία της Άννυς Μαχαιροπούλου.
Φώτο:

Keywords
Τυχαία Θέματα