Κέρκυρα: Είπαν «οχι» και στον Κουρουμπλή

12:12 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό καθεστώς έντασης και αντεγκλήσεων ολοκληρώθηκε επεισοδιακά το απόγευμα της Κυριακής η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από κοινού με εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας.
Ο κ. Κουρουμπλής ήρθε στο νησί προκειμένου να επιχειρήσει να μεσολαβήσει μεταξύ του Δήμου Κέρκυρας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Τεμπλονίου,

που συνεχίζουν την κατάληψη της εισόδου του ΧΥΤΑ για τρίτη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μία υγειονομική βόμβα.

Ζήτησε ένα «χρονοδιάγραμμα ανοχής», όπως το χαρακτήρισε, δύο έως τριών μηνών προκειμένου να σταματήσει η απειλητική κατάσταση στην Κέρκυρα, όχι μόνο για την οικονομία του νησιού αλλά και για την υγεία των κατοίκων.
Ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΣ εξασφάλισε πιστώσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνει πλήρης αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και να εξασφαλιστούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη λειτουργία του σχεδίου που ο Δήμος θέλει να εφαρμόσει μεσοπρόθεσμα.
Ο Υπουργός αρχικά συμμετείχε σε σύσκεψη στο Σαν Τζιάκομο, με το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα, ενώ στη συνέχεια προσκλήθηκε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων η οποία και συζήτησε με τον Υπουργό το σχέδιο του Δήμου.

«Ο χώρος αυτός λειτούργησε διαχρονικά» ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών «χωρίς τις επιστημονικές προδιαγραφές που θα διασφάλιζαν με κάθε τρόπο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στη λειτουργία του και, ως εκ τούτου, θα μηδένιζαν ή θα έφερναν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από τη λειτουργία αυτού του συγκεκριμένου χώρου. Για αυτό υπάρχουν ευθύνες. Και θα πρέπει να σας δηλώσω ότι από τη δική μου πλευρά έχουν δοθεί προς τις αρμόδιες αρχές οι οδηγίες αλλά και η απαίτηση να υπάρξουν ευθύνες και να καταλογιστούν» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα