Κομοτηνή:Επισκέπτες από το Βόλο

12:13 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Θεόδωρος Κουτσοβαγγέλης και η σύζυγος του, η κα Κατερίνα Παχυού βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Κομοτηνής κάνοντας μια ακόμη «στάση» στο καλοκαιρινό τους ταξίδι. Εκπαιδευτικοί και οι δύο από τον Βόλο δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Θράκης, από την φιλοξενία των κατοίκων, από τον τόσο όμορφο μα ταυτοχρόνως, άγνωστο πλούτο της περιοχής.

Νεράιδες και δοξάρια

Ο Βαγγέλης Κουστοβαγγέλης μίλησε στο κοινό του Σταθμού για το βιβλίο του «Νεράιδες και Δοξάρια», ένα γοητευτικό προσωπικό ταξίδι

έξι δεκαετιών που ξεκινά όταν ήταν παιδάκι στο Προμύρι του Νοτίου Πηλίου της μεταμφυλιακής δεκαετίας του 60 και συνεχίζεται να τον βρίσκει έφηβο στον Βόλο και την Αιδηψό της Χούντας. Μέρες,εποχές,χρόνια που «τρέχουν» στις σελίδες του και τόποι που εναλλάσσονται, Βόλος, Αιδηψός, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική,Δράμα, Χανιά, και άλλοι τόποι όμορφοι, δύσκολοι, με τις εκπλήξεις της ζωής, της καθημερινότητας και της δουλειάς του.

«Εδώ δεν υπάρχει μυθοποίηση. Πολιτιστικά, πολιτικά,κοινωνικά γεγονότα,τεκμηριωμένα με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και πλήθος φωτογραφίες, παρελαύνουν μέσω μιας γλώσσας ιδιότυπης, προσωπικής, αλλά πάνω από όλα ποιητικής» δηλώνει ο ίδιος και σημειώνει «έτσι που μας κάνουν, ν’ αναρρωτιόμαστε: πιο ενδιαφέρουσα ιστορία είναι η επιστημονικά επιλεγμένη διαδοχή σημαντικών για την ανθρωπότητα γεγονότων, ή η προσωπική ματιά ενός ανθρώπου που – μή μπορώντας απ΄τη φύση του να κάνει αλλιώς- παλεύει όσο μπορεί και όσο τον αφήνουν- να βγάλει από την κοπριά λουλούδια κι από το σκοτάδι φως .» Απάντηση στα έργα του, μα πιο πιο πολύ στην ματιά και στην ζεστασιά δύο υπέροχων ακροατών της ΕΡΤ που φιλοξένησε σήμερα ο Περιφερειακός Σταθμός της Κομοτηνής.

Φώτο: Θεόδωρος Κουτσοβαγγέλης και η κα Κατερίνα Παχυού Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα