Κομοτηνή:Ένας σεφ με ταλέντο

09:19 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν τελείωσε και το τελευταίο πιάτο μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα από τα 700 που πέρασαν από τα χέρια του την ημέρα της Εθνικής Επετείου, ο Φώτης Βλαχαντώνης, ο σεφ από την Ξάνθη είχε κάθε λόγο να νιώθει ευχαριστημένος. O τηγανητός μπακαλιάρος σκορδαλιά με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το παραδοσιακό πιάτο

«έκπληξη» της Έκθεσης της Θράκης, είχε φτάσει στα χέρια και του τελευταίου εκθέτη και επισκέπτη χαρίζοντάς τους μια από τις πολλές γεύσεις της Θράκης.

Από το 1981 ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Είχε ξεκινήσει ως ζαχαροπλάστης κι από εκεί βρέθηκε στην κουζίνα. Επαγγελματίας μάγειρας με πολλές επιτυχίες και το δικό του κοινό. «Μου άρεσε πολύ. Είμαι πολλά χρόνια μάγειρας. Ξεκίνησα ως ζαχαροπλάστης κι αμέσως βρέθηκα στην κουζίνα» δηλώνει κι εξηγεί για τις ελληνικές γεύσεις που υπηρετεί πιστά. «Μοιάζουν με τις ανατολίτικες. Είναι εύγευστες, πικάντικες, παρασκευάζονται με φρέσκο βούτυρο. Γεύσεις πολύ πιο δυνατές».

Όσον αφορά στη θέση της ελληνικής κουζίνας στον κόσμο, ο κος Βλαχαντώνης σημειώνει πως είναι ήδη πολύ γνωστή, ίσως η πιο γνωστή. «Πιστεύω πως είναι καλύτερη από τη γαλλική. Πέρα από το ωραίο στήσιμο που έχει το πιάτο, έχει και μια ιδιαίτερη γεύση που δεν τη συναντάμε πουθενά αλλού» δηλώνει σπεύδοντας να αποκαλύψει τα «μυστικά» του καλού μάγειρα «Η καθαριότητα και ο χρόνος που αφιερώνει στην κάθε συνταγή. Και φυσικά η αγάπη και το μεράκι.»
Φώτο:Ο Φώτης Βλαχαντώνης με νεαρό συνάδελφό του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Αναζητήσεις
βλαχαντωνης φωτης, σεφ βλαχαντωνησ
Τυχαία Θέματα