Ένταση για το γραφείο του Δήμου

09:09 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εάν ένα δημοψήφισμα θεωρείται διχαστική κίνηση, μάλλον όλοι έχουμε ξεχάσει τί ακριβώς σημαίνει δημοκρατία». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για την μεταφορά των γραφείων της κοινότητας από το Βραχάσι στο Σίσι. Μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από μεγάλη

ένταση και την αποχώρηση του δημάρχου.

Ο δήμος Αγίου Νικολάου σημειώνει ότι η δημοτική αρχή ανακίνησε το θέμα της έδρας των γραφείων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, μετά τη διαπίστωση ότι η έδρα είναι στην ιστορική έδρα της κοινότητας στο Βραχάσι, ενώ η πλειονότητα του πληθυσμού κατοικεί στο Σίσι.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ζερβός τόνισε ακόμη: «Ζήτησα να διενεργηθεί ένα τοπικό δημοψήφισμα που θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να εκφραστούν υπεύθυνα για τον τρόπο λειτουργίας της περιοχής, αποδεχόμενος εξ αρχής, ότι οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών είναι απόλυτα σεβαστές και δεσμευτικές για την δημοτική αρχή. Θεώρησα δε, ότι με τον τρόπο αυτό θα δινόταν συγκεκριμένη απάντηση χωρίς κραυγές- λαϊκισμούς χωρίς κατηγορίες ανυπόστατες. Ωστόσο συμμετέχοντας στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στο Βραχάσι, διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα διαμορφωμένο εν πολλοίς κλίμα με προαποφασισμένες διαδικασίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μου επιτραπεί να μεταφέρω τις απόψεις της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό αποχώρησα. Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει στέρξει και έμπρακτα έχει φανερώσει το ενδιαφέρον της, για την δημοτική κοινότητα Βραχασίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα