Κομοτηνή:Δελτίο Ειδήσεων 15-09-2016

08:59 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Σύσκεψη στην ΠΑΜΘ για την Υγεία
Παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γεώργιου Παυλίδη και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης κ. Στρατή Πλωμαρίτη πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή σύσκεψη για θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση πράξεων και στον προγραμματισμό ενεργειών για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ

2014-2020, αφού προηγήθηκε τεχνική συνάντηση με τους διοικητές των Νοσοκομείων και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού και ιεράρχησης των ενεργειών ώστε να προχωρήσουν οι προμήθειες του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας της ΠΑΜΘ.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Έχουμε δεσμεύσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΑΜΘ 2014-2020,τα περισσότερα χρήματα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας για την Υγεία και θα τα διαθέσουμε όλα προς το σκοπό αυτό. Θα προχωρήσουμε στον τομέα της Υγείας με τα γρηγορότερα βήματα».

Τουρισμός
Γεύσεις από ΑΜ-Θ το μενού της Αegean από το φθινόπωρο
Μετά την ανακήρυξη του έτους 2017 ως έτος τουρισμού για την ΑΜ-Θ, στόχος του Περιφερειάρχη και των Συνεργατών του είναι να καταστεί η ΑΜ-Θ ως Τουριστικός Προορισμός Αριστείας, ενώ επίκειται και η σύσταση του φορέα για τον τουρισμό.
Σύμφωνα με την συνέντευξη στην ΕΡΑ Κομοτηνής του εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Αμοιρίδη, στους στόχους της περιφέρειας συγκαταλέγεται και η επέκταση της τουριστικής περιόδου και για τους 12 μήνες, αξιοποιώντας και άλλα μοντέλα τουρισμού, όπως ο οικολογικούς, ο εναλλακτικός και ο πεζοπορικός.
«Ειδικά για τον πεζοπορικό τουρισμό η περιφέρεια σκοπεύει να καταγράψει έως το τέλος του χρόνου, ολόκληρη την διαδρομή της Εγνατίας οδού, στην έκταση της ΑΜ-Θ και να την εντάξει στις πεζοπορικές διαδρομές και ίσως να επεκταθεί και προς την Ήπειρο», σημείωσε ο κ.Αμοιρίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως από το φθινόπωρο στα γεύματα της Αegean στα αεροπορικά της ταξίδια, θα προσφέρει μενού από γεύσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Σε ότι αφορά το δεύτερο φεστιβάλ Εγνατία, δήλωσε πως ο κόσμος το αγκάλιασε και η περιφέρεια σκοπεύει να εντάξει το φεστιβάλ σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
«Για να πετύχει ο τουριστικός τομέας στην ΑΜ-Θ, πέρα από τις δράσεις προβολής της περιοχής, τα προγράμματα κατάρτισης των εμπλεκομένων φορέων με τον τουρισμό, τη τοπική γαστρονομία, πρέπει να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία και ειδικά στη Ροδόπη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αμοιρίδης.

ΔΠΘ
Δημιουργία Ακαδημίας – Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Τη συμμετοχή στη δημιουργία Ακαδημίας – Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ αποφάσισε η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Θράκης μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Όμοια απόφαση εκφράστηκε και από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ΑΜΘ.
Η δομή αυτή θα αποτελεί τη διεύρυνση της καλής ανάλογης πρακτικής, που έλαβε χώρα στην στην Π.Ε. Έβρου, κατά την περίοδο 2015-2016.
Σκοπός της συγκεκριμένης δομής είναι η επιμόρφωση στην «Ακαδημία» στα θεματικά πεδία όπως αυτά θα ορισθούν, ενδιαφερομένων συμπολιτών μας, στη λογική της δια βίου μάθησης με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ και των δυο Ιδρυμάτων, του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ και με ταυτόχρονη την επιδίωξη πιστοποίησης.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Η υλοποίηση αυτής της Δομής με τη σύμπραξη της Περιφέρειας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Ιδρύματος ΑΜΘ αποτελεί για μας πρωταρχικό στόχο στην πρόοδο και την εκπαίδευση των συμπολιτών και το τόπου μας για την ενίσχυση των αναπτυξιακών μας επιλογών και στόχων».

Το Δημοκρίτειο πάει ΔΕΘ
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δίνει για πρώτη φορά δυναμικά το παρών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Συμμετέχει με αυτόνομο εκθεσιακό χώρο, στο περίπτερο 15 stand Α9, στο πλαίσιο της AKADEMIA, ενός θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας
Στον εκθεσιακό χώρο του Δημοκριτείου παρουσιάζεται το έργο των ακαδημαϊκών Τμημάτων και Σχολών και εκτίθενται ερευνητικά αποτελέσματα και μοντέλα νέων τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν στο Δ.Π.Θ.
Ταυτόχρονα, καθ΄ όλη την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, δίνεται στο ευρύ κοινό η δυνατότητα ενημέρωσης για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται στο Πανεπιστήμιο καθώς και για όλες τις δράσεις της Πανεπιστημιακής κοινότητας των τελευταίων ετών.

Εκπαίδευση
Απεργιακή κινητοποίηση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα το πρωί στις (11.00) καλεί ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται, πως γίνεται αγώνας για:
-Άμεση απόσυρση των υπουργικών απόφασης για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο
-14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή
-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα
-Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Πρωτογενής Τομέας

Στις 30 Σεπτεμβρίου 1 και 2 Οκτωβρίου η 2η γιορτή μελιού
Στις 30 Σεπτεμβρίου 1 και 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή η 2η γιορτή μελιού που διοργανώνει ο μελισσοκομικός σύλλογος Ν Ροδόπης το “Κεντρί”.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα “το μέλι” και ομιλητές από τον καθηγητή μελισσοκομίας του ΑΠΘ Ανδρέα Θρασυβούλου , την διαιτολόγο διατροφολόγο Σταυρούλα Γκιουζελίδου και τον ζαχαροπλάστη Μιχάλη Βεζυριανίδη πρώην πρόεδρο του σωματείου Ζαχαροπλαστών Ν. Ροδόπης. Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης στις 6 και 30 το απόγευμα
Την 1η και 2η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Ο μελισσοκομικός σύλλογος Ν Ροδόπης “το Κεντρί” αριθμεί 92 μέλη ενώ σε όλο το νομό Ροδόπης υπάρχουν 720 μελισσοκόμοι.

Αυτοδιοίκηση
Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ξάνθης και Ωραιοκάστρου
Υπογράφηκε , μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Ωραιοκάστρου μνημόνιο συνεργασίας των δύο Δήμων, για την ανάδειξη της πολιτισμικής τους κληρονομιάς και την προώθηση της τουριστικής τους προβολής.
Το κείμενο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου,.
Αστέριος Γαβότσης, στο Δημαρχείο της Ξάνθης, υλοποιώντας έτσι τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.
Μεταξύ άλλων οι δύο Δήμοι με το μνημόνιο συνεργασίας στοχεύουν:
Σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης φυσικών και πολιτιστικών πόρων των Δήμων με στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στη συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς των πολιτιστικών κυρίως δράσεων και τέλος στις κοινές δράσεις γαστρονομίας.

Ο δήμος Αβδήρων συγχαίρει Ξανθιώτισσες αθλήτριες των παρολυμπιακών αγώνων
Ο δήμος Αβδήρων συγχαίρει Ξανθιώτισσες αθλήτριες των παραολυμπιακών αγώνων.
Σε σχετική ανακοίνωση τoυ αναφέρει πως:
Η κατάκτηση της όγδοης θέσης στο αγώνισμα των πενήντα μέτρων ύπτιο και της ενδέκατης στα εκατό μέτρα ελεύθερο από τη συνδημότισσα μας -διαμένει στο Σέλερο- πρωταθλήτρια της κολύμβησης Σεμιχά Ριζάογλου στους παρολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, μας συγκίνησε και μας γέμισε υπερηφάνεια και ελπίδα για μια ακόμη φορά.
Η Μαρία Καλπακίδου με καταγωγή από τον οικισμό του Παλαιού Ζυγού, για μια ακόμη φορά αγωνίστηκε στους τελικούς παρολυμπιακών αγώνων και κατέκτησε την πέμπτη θέση στο αγώνισμα των εκατό μέτρων ύπτιο στο Ρίο, μετά τις νίκες της και τα δυο ασημένια μετάλλια στους παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Υγεία
45 προσλήψεις για Γιατρούς και Νοσηλευτές και Διοικητικό Προσωπικό σε εξέλιξη για το Noσοκομείο Ξάνθης
45 προσλήψεις για Γιατρούς και Νοσηλευτές και Διοικητικό Προσωπικό βρίσκεται σε εξέλιξη για το Noσοκομείο Ξάνθης συμφώνα με την ανακοίνωσή του υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχ. Γερόπουλος.
Θα προσληφτούν ως Μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό 10 , Επικουρικό Ιατρικό Προσωπικό 5, Επικουρικό Λοιπό Προσωπικό 3, Μόνιμο Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Διοικητικό Προσωπικό 24 .
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την ιστοσελίδα του νοσοκομείο Ξάνθης www.hosp-xanthi.gr

Σύλλογοι
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στα γραφεία του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς των τμημάτων του και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακή βραδιά, επί της οδού Αγίου Γεωργίου στην Κομοτηνή.

Αθλητική Ενημέρωση
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης .
Ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, ώρες 18:30-20:00 για εγγραφές, δωρεάν εκμάθηση και ελεύθερο παιχνίδι. Στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2541025690, αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» από τη Θύρα 4.

Keywords
κομοτηνη, για μας, αμθ, ερα, συμμετοχή, θεσσαλονικη, αποσυρση, ΑΠΘ, μνημονιο, ύπτιο, αθηνα, νέα, απεργια, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ολυμπιακοί αγώνες, απεργια 26 σεπτεμβριου, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, κοινωνια, αποτελεσματα, δημοκριτειο, δωρεαν, θεμα, θυρα 4, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, υγεια, ωρα, αγωνες, αεροπορικα, ασημενια, αμθ, αφορμη, βραδια, βρισκεται, γεωργιου, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερο, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, διοικητης, δομη, εγνατια, εγγραφες, αιθουσα, εκθεση, εκπαιδευση, ελπιδα, εξελιξη, ερα, ετων, ετος, ζωης, ιδρυμα, ύπτιο, κειμενο, μηνες, μοντελα, μαρια, νεο σχολειο, πεδια, πεμπτη, προγραμματα, προσληψεις, πρωι, πυλες, ριο, σαββατο, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδια, σχολειο, ταξιδια, υλοποιηση, φεστιβαλ, φθινοπωρο, φορα, ωρες, αγωνας, γευσεις, για μας, γιορτη, χωρα, ιατρικο, κυριακη, νοσοκομειο, παιχνιδι, πληροφοριες, θεματα, υγειας, xanthi
Τυχαία Θέματα