Κομοτηνή:Χειροποίητες δημιουργίες σε καιρό κρίσης

10:04 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελένη Κυριακίδου από τη Δράμα ασχολείται με τα χειροποίητα κοσμήματα χρησιμοποιώντας υλικά όπως ο χαλκός και ο ορείχαλκος. «Είχα την καλλιτεχνική έφεση, αλλά μου βγήκε κι από ανάγκη, τώρα στα χρόνια της κρίσης, η αγάπη έγινε επάγγελμα.» δηλώνει μην κρύβοντας ότι χρειάστηκε να επιστρατεύσει πολύ ταλέντο κι ατέλειωτες ώρες δουλειάς.

Σκουλαρίκια, κολιέ, διακοσμητικά είναι λίγες μόνο από τις δημιουργίες της. Ενισχύουν οι δημιουργίες σας το οικογενειακό εισόδημα; ρωτάμε την κα Κυριακίδου για να απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη

πως «ναι», σπεύδοντας, όμως, να προσθέσει « αλλά χρειάζεται να το παλέψω πολύ. Πολλές ώρες δουλειάς, συμμετοχή στα πανηγύρια και στις εκθέσεις. Είμαι παντού με τις δημιουργίες μου.»

Μπορεί οι νέοι σε ηλικία να διστάζουν, εκείνη, έχοντας την πείρα των χρόνων που κουβαλά και την εμπειρία που έχει αποκομίσει δεν διστάζει, ξέρει ότι η ζωή χρειάζεται πολύ αγώνα, πολλές ώρες δουλειάς και πολύ σκέψη «θα πρέπει να σκεφτείς ώστε το δημιούργημά σου να είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι αλλιώτικο» δηλώνει μην κρύβοντας την ικανοποίησή της κάθε φορά που οι δημιουργίες της επιλέγονται από νεαρά κορίτσια, αλλά και μεγάλες γυναίκες.

Συνεχίζουν οι γυναίκες να αγοράζουν τέτοιου είδους δημιουργίες ακόμη και σε καιρό κρίσης, παρά την οικονομική στενότητα; ρωτάμε την κα Κυριακίδου «Οι γυναίκες συνεχίζουν να αγοράζουν, αλλά σε πολύ οικονομικές τιμές. Τα ακριβά κομμάτια ούτε που τα πλησιάζουν» απαντά και σπεύδει να προτρέψει όλους όσοι δεν έχουν δουλειά ή ψάχνουν να βρουν κάτι άλλο σε καιρούς δύσκολους «να βρουν αυτό που θα τους αρέσει και θα το αγαπάνε. Αν δεν αγαπάς ή δεν σ’ αρέσει μια δουλειά, δεν μπορείς να την κάνεις. Κοίτα τι σου αρέσει πάρα πολύ, αυτό κάνε και θα το κάνεις σωστά.»
Φώτο: Ελένη Κυριακίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα