Κομοτηνή:Α.Λουκάτος: «Πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας και ασφάλειας για επενδύσεις η ΒΙΠΕ»

18:29 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως μια Βιομηχανική Περιοχή πρότυπο, όπου διασφαλίζονται προϋποθέσεις περιβαλλοντικής προστασίας, συνθήκες ασφάλειας για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις με τις υπάρχουσες δομές αλλά και με σοβαρά κίνητρα ως προς την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, χαρακτήρισε την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μιλώντας στο σταθμό μας, ο Σύμβουλος για τα Επιχειρηματικά πάρκα στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Ανδρέας

Λουκάτος.


Μάλιστα για τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Κομοτηνής έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001 και οι υπεύθυνοι θέλουν και την ευρωπαϊκή πιστοποίηση κατά “Εmas”, καθώς έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία.
Στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Κομοτηνής, λειτουργούν πια 35 επιχειρήσεις ,με μείωση κατά 25% των παλαιά εγκατεστημένων επιχειρήσεων, λόγω αποβιομηχάνισης τα τελευταία 15 χρόνια.
Από τον Οκτώβριο του 2014 λειτουργεί Μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων και μέσω της βιοενίσχυσης με Ενεργούς Μικροοργανισμούς, διαδικασία η οποία μειώνει το κόστος της λειτουργίας της επιχείρησης και μειώνει το αποτύπωμα της στο περιβάλλον.
Ο κ. Λουκάτος υπογράμμισε πως υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις και στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, αλλά και στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σαππών. Μάλιστα η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ διαθέτει και ένα ειδικό ταμείο υποστηρικτικό ως προς τις νέες επιχειρήσεις της τάξης των 50 εκ ευρώ.
Επίσης στάθηκε και στην Βιομηχανική Συμβίωση και την ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπως επίσης και στην καλύτερη λειτουργία του ευρυζωνικού δικτύου.
Τέλος ο κ. Λουκάτος κάλεσε τους νέους επιχειρηματίες να εμπιστευθούν τις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ, αξιοποιώντας και τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου συνδυάζοντας και το γεγονός του ότι η Κομοτηνή γειτνιάζει με δυναμικές αγορές, όπως τα Βαλκάνια, τις Παρευξείνιες χώρες και την Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα