Ζάκυνθος: STOP στην εγκατάσταση ενδιάμεσης λύσης σε Λούχα-Γύρι

16:59 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναθεώρησε ο πρόεδρος της τ.κ. Λούχας, Παν. Ξένος, τη θέση του για παραχώρηση έκτασής του στη θέση «Άγιοι Θεόδωροι Βραχιόνα», προκειμένου να λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων. Την αλλαγή στάσης του εξήγησε ο κ.Ξένος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολιτών του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Λούχας και καλύφθηκε δημοσιογραφικά από την ΕΡΤ Ζακύνθου. Ο κ. Ξένος αποκάλυψε

ότι, στη συνεννόηση που είχε κάνει με το δήμο είχε θέσει προϋποθέσεις για την ενοικίαση του χώρου, όπως, μεταξύ άλλων, να μη γίνονται δρομολόγια μέσα από το χωριό και να γίνει αποκατάσταση του χώρου και περίφραξή του, ενώ, τους είχε προειδοποιήσει ότι θα κατέθετε ασφαλιστικά μέτρα για αποχώρηση του εξοπλισμού από το οικόπεδό του εάν υπήρχαν παρατυπίες. Ωστόσο, όμως, όπως είπε, κανένας από το δήμο δεν ήταν διατεθειμένος να υπογράψει του όρους του. Για τον λόγο αυτό, αναθεώρησε τη αρχική του θέση και δεσμεύτηκε, ενώπιον των συγκεντρωμένων κατοίκων, να μην προβεί σε παραχώρηση του οικοπέδου του στο δήμο Ζακύνθου. Επιπλέον, ο κ.Ξένος, έκανε αναφορά στις απειλές που δέχτηκε αλλά και τις φθορές και ζημιές που κάποιοι προκάλεσαν στο μαγαζί του, για τις οποίες, όπως είπε, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη .

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων της Λούχας, Διον. Ξένος, είχε εκφράσει την αγωνία τους για τις εξελίξεις που στοχοποιούν, όπως τόνισε, την περιοχή και επιδιώκουν να την μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τα σχέδια της τοπικής αυτοδιοίκησης, για μελέτες αναφορικά με τις επιπτώσεις στην υγεία, όπως και για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος των λαογραφικών παραδοσιακών οικισμών Λούχας και Γυρίου, όπως είχαν ανακηρυχτεί παλαιότερα τα δύο ορεινά δημοτικά διαμερίσματα. Ο κάτοικος του χωριού Γύρι, Τ. Γιακουμέλος, εξέφρασε την άποψη ότι, ο «Λίβας» δεν αποτελεί πλέον λύση για τον δήμο και γι’ αυτό αναζητούνται άλλες περιοχές «για να τους φορτώσουν τα σκουπίδια», ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος, Ν. Ποταμίτης, στην τοποθέτησή του, υπέδειξε τον «Σκοπό», ως η περιοχή στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί η ενδιάμεση αλλά και η οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα