Κομοτηνή: Το τελευταίο «αντίο» στους δύο νέους που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Μελέτη

15:11 29/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα, οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί των δύο νεαρών αγοριών που έχασαν τη ζωή τους, όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν το βράδυ της Τετάρτης εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε αρδευτικό κανάλι ένα χιλιόμετρο έξω από τον οικισμό της Μελέτης.

Έτσι, όπως έζησαν στην ίδια γειτονιά ο 19χρονος Τ.Σ. και ο 15χρονος Α.Τ., έτσι μαζί έκαναν και το τελευταίο τους «ταξίδι». Από τα σπίτια τους, οδηγήθηκαν στο μουσουλμανικό κοιμητήριο του χωριού τους, στον οικισμό της Σάλπης, στην τελευταία τους «κατοικία». Είχε προηγηθεί η τελευταία προσευχή

στα δύο σπίτια παρουσία πολλών Χοτζάδων από τη γύρω περιοχή. Νωρίτερα επίσκεψη πραγματοποίησε και ο χριστιανός ιερέας του χωριού, της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου, ο πατέρας Βαλάντης, θέλοντας να παρηγορήσει τους οικείους τους.Άλλωστε, τα δύο άτυχα παιδιά ήταν γνωστά σε όλους για την ευγένειά τους, την εργατικότητά τους και την ευχάριστη πάντα παρουσία τους, χωρίς ποτέ να έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη μικρή κοινωνία του χωριού.

Στο νεκροταφείο, έτσι όπως το έθιμο των μουσουλμάνων προστάζει, τους συνόδευσαν μόνο άνδρες, νέοι και ηλικιωμένοι. Τέσσερις από αυτούς κουβάλησαν τα φέρετρα στο εσωτερικό του κοιμητηρίου, όπου και τάφηκαν σε επικλινή θέση, χωρίς το φέρετρο. Ένας μετά τον άλλον οι παρευρισκόμενοι έριξαν χώμα στο άνοιγμα των τάφων, καθώς θεωρούν έτσι ότι δοξάζουν το Θεό και τους νεκρούς. Αυτή την ώρα ο κόσμος συγκεντρώθηκε και πάλι στα σπίτια των παιδιών προσπαθώντας να βρουν να πουν δυο λόγια παρηγοριάς στις οικογένειες τους που έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η ιατροδικαστική μελέτη- Χωρίς κράνος οι δύο νέοι

Αίσθηση προκάλεσε η γνωμάτευση του ιατροδικαστή της Θράκης κ. Νικόλαο Κιφνίδη ότι ο θάνατος των δύο νέων προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Διενεργώντας χθες το πρωί τη νεκροψία – νεκροτομή διαπίστωσε ότι ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος και προκλήθηκε από τα σοβαρά τραύματα που έφεραν στο κεφάλι αμφότεροι. Κανένα άλλο τραύμα δεν εντοπίστηκε στα σώματα τους . Οι δύο νέοι χωρίς να φορούν προστατευτικό κράνος, πήγαιναν σε γάμο στο χωριό της Μελέτης, χωρίς,όμως, να φθάσουν ποτέ.


Συντετριμμένη η μικρή εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου της Νέας Καλλίστης
Το δικό τους «αντίο» ένας μετά τον άλλον λένε καθηγητές και συμμαθητές των δύο νέων στο Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης με αναρτήσεις τους στα Social Media, αλλά και με κατ΄ιδίαν κουβέντες σε συγγενείς και φίλους των άτυχων παιδιών. Ο 19χρονος είχε αποφοιτήσει πριν δύο χρόνια από το Γυμνάσιο και ο 15χρονος ήταν μαθητής της Α Τάξης, Μην μπορώντας ακόμη να πιστέψουν το πόσο άδικα χάθηκαν οι δύο εξαιρετικοί αυτοί νέοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνους. «Χαμογελαστοί, ευγενικοί, καλοπροαίρετοι, με μια φυσική συστολή, με καθαρό βλέμμα» περιγράφει τους μαθητές του ο πρώην Γυμνασιάρχης καθηγητής φιλόλογος Στέφανος Ελευθεράκης συγκλονισμένος από το θάνατό τους.
Φώτο:Φωτογραφία από το σημείο όπου σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο Κείμενο-Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα