Κομοτηνή: Συγγραφείς «τζούνιορ»

21:03 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριάντα και πλέον «παραμυθάδες» ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες. Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης συμμετείχαν στη δράση του Συλλόγου και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Υπεύθυνης, της νηπιαγωγού Ερμιόνης Β. Κοκκαλιάρη συνέγραψαν τις δικές τους ιστορίες.

«Ο λύκος και το ελάφι», «Οι περιπέτειες του μικρού προβάτου», «Το κόκκινο βιβλίο» είναι οι τρεις τίτλοι των βιβλίων που έγραψαν οι μικροί συγγραφείς. «Τα παιδιά αξιοποιώντας την φαντασία τους «έστηναν»

τις ιστορίες τους με σύντομο τρόπο, εντυπωσιάζοντας με την ευρηματικότητα τους » δηλώνει η κα Κοκκαλιάρη σημειώνοντας ότι πριν γράψουν τα ίδια τις δικές τους ιστορίες διάβαζαν, αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα,άλλες ιστορίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιβλίο «Ο λύκος και το ελάφι» που δημιουργήθηκε με αφορμή το γράμμα που έλαβαν από τον «Κύριο Λύκο», ο οποίος επιθυμούσε να γίνει γνωστή και η δική του πλευρά στην ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. «Τα παιδιά απάντησαν υποσχόμενα τη δημιουργία μιας ανατρεπτικής ιστορίας. Έτσι, δημιούργησαν την ιστορία, στη συνέχεια την εικονογράφησαν και ο Σύλλογος εξέδωσε το έντυπο αυτό στο τέλος της χρονιάς για να το παρέχει δωρεάν στα παιδιά της Δράσης» εξηγεί η κα Κοκκαλιάρη μιλώντας με ενθουσιασμό και αγάπη για τους μικρούς συγγραφείς μαθητές της. Δίνοντας υπόσχεση πως οι…κυβο-ιστορίες των παιδιών θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο, στην δική τους, αγαπημένη Λέσχη.
Φώτο:

Keywords
Τυχαία Θέματα