Ε. Μεϊμαράκης: «Ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές»

20:01 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόθυμος να βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να επανέλθει στην εξουσία, δηλώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ωστόσο παρατηρεί ότι δεν έχει συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ημέρα της εκλογής του. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν διστάζει να εκφράσει τη διαφωνία του με τα πρόσωπα της νέας ηγετικής ομάδας του κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές υπενθύμισε την άποψή του πως «ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές» και μίλησε

για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα. Το σύνθημα φύγετε δεν είναι λύση, γιατί η χώρα θα σέρνεται και ο Τσίπρας θα μένει», συμπλήρωσε. Παράλληλα δήλωσε αντίθετος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, δήλωσε ότι η δική του θέση ήταν υπέρ της αποχής καθώς -όπως είπε- αυτή η πολιτική στάση δεν θα νομιμοποιούσε ένα ερώτημα ασαφές και διχαστικό.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εθνικές εκλογές δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την εθνική του στάση, που συνέβαλε στη διατήρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ισχυροποίηση της ΝΔ που άγγιξε το 29%. Ωστόσο, όπως είπε, το ποσοστό θα ήταν αρκετά καλύτερο αν βοηθούσαν κάποιοι περισσότερο και δεν είχαν επαναπαυτεί στη λίστα.

Επιπρόσθετα εξήγησε για άλλη μια φορά τη θέση του για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και την ανάγκη που έχει η χώρα για εθνική συνεννόηση, λέγοντας ότι η πάγια θέση της ΝΔ και του ΕΛΚ είναι η συναίνεση στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα