Κυβέρνηση και έμποροι συμφώνησαν να συνεργασθούν λέει η ΕΣΕΕ

12:05 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, συμφώνησαν κατά την χθεσινή συνάντησή τους να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικότερου προς τις επιχειρήσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας).

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση εκ μέρους της ΕΣΕΕ

των δύο προαπαιτούμενων που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τους Θεσμούς και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης, τονίζει.

Το πρώτο προαπαιτούμενο αφορά στη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός «ειδικού επιχειρηματικού λογαριασμού» που θα τροφοδοτεί τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις λειτουργικές δαπάνες.

Ο λογαριασμός θα περιλαμβάνει την δυνατότητα κάθε επιχείρησης που έχει πληγεί από την κρίση να γνωστοποιήσει έναν λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ο οποίος θα μπορεί, ακόμη και μετά την εντολή δέσμευσης, να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης με πάγιες τραπεζικές εντολές (πληρωμή: μισθοδοσίας, οφειλών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμών ΔΕΚΟ, δανείων, ενοικίων και προμηθευτών).

Το δεύτερο προαπαιτούμενο αφορά σε μία βελτιωμένη δεύτερη ευκαιρία της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων που κάνουν πιο εύκολη την απένταξη των οφειλετών και άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 καθώς και η διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι και 31/12/2017, αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα