Κομοτηνή: Στην αντεπίθεση περνούν οι Οπωροπώλες Λαχανοπώλες

12:18 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την δική τους «αντεπίθεση» ετοιμάζουν 35 Οπωροπώλες –Λαχανοπώλες μέλη του Σωματείου Κομοτηνής και Περιφερείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Κυριάκο Γκογκότση σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στάθηκαν οι μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο φρούτων και λαχανικών σε ολόκληρο τον Νομό, μα κυρίως στην Κομοτηνή.

«Η εικόνα, μέχρι και πριν τρεις μέρες, στους δρόμους της Κομοτηνής αποδείκνυε περίτρανα ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο» δηλώνει στην ΕΡΤ

Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κυριάκος Γκογκότσης. Κάνοντας λόγο για σκηνικό που δεν δυσκολεύει μόνο τη δουλειά των 35 οπωροπωλών, αλλά παράλληλα ενισχύει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της παραοικονομίας στερώντας έτσι το κράτος από έσοδα.

«Οι πλανόδιοι πωλητές φρούτων και λαχανικών αντί για περιστασιακά στέκια έχουν μόνιμα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, αποτελώντας με την δραστηριότητά τους «βάρος» στους επαγγελματίες του κλάδου».

Από τα βέλη του Προέδρου δεν γλίτωσαν ούτε οι παραγωγοί, καθώς, όπως είπε, οι άδειες που έχουν δοθεί σε παραγωγούς για πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, καταπατούνται κι εμπορεύεται τελικά ο κάθε ένας ότι θέλει κι επιθυμεί. Ο κος Γκογκότσης κάνει λόγο για έλλειψη ελέγχων που έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό την μερίδα των οπωροπωλών καταστηματαρχών. «Δεν λέμε να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά τουλάχιστον να γίνουν συστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα