Κέρκυρα – Δήμαρχος: Ο δεματοποιητής συνδέεται με το Τεμπλόνι

11:51 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων σε ολόκληρο το νησί από εργαζόμενους της καθαριότητας αλλά και ιδιώτες που βοηθούν στη πλύση κάδων και πεζοδρομίων. Υπό αστυνομική επιτήρηση πραγματοποιείται η εναπόθεση απορριμμάτων στο Τεμπλόνι.

Η λειτουργία του δεματοποιητή για το μεσοδιάστημα έως την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων συνδέεται με το Τεμπλόνι, τόσο εξαιτίας της αποκτάστασης του χώρου όσο και λόγω των ασφικτικών ορίων που δεν επιτρέπουν διαφοτερικά

εναλλακτική. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ενεργές οι δεσμεύσεις την αυτοδιοίκησης προς τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα ανέφερε ότι η πρόταση της κ. Υδραίου για τη χρήση κινητής μονάδας αποτέφρωσης δεν αποτελεί εφικτή εναλλακτική ενδιάμεση λύση, όπως προκύπτει από την επικοινωνία του Δήμου με τα συναρμόδια υπουργεία, το ΕΜΠ και ανεξάρτητους επιστήμονες.
Τέλος, ο κ. Νικολούζος δήλωσε ότι ο Δήμος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ξαναζήσουμε την ίδια κατάσταση, που εξέθεσε την Κέρκυρα σε τεράστιο κίνδυνο, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό, λόγω του όγκου των σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα