Στ. Βαρδαρός: Καλύπτουμε ένα διαχρονικό έλλειμμα του ΕΣΥ

18:39 4/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επόμενη εβδομάδα οι ΤΟΜΥ που λειτουργούν θα φτάσουν τον αριθμό 90, ενώ επίκειται και προκήρυξη εκ νέου για τις θέσεις των γιατρών. Είμαστε ικανοποιημένοι από την λειτουργία του νέου αυτής δομής για την υγεία, η οποία προάγει την πρόληψη και στοχεύει στην έμφαση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και καλύπτει ένα διαχρονικό έλλειμμα σε αυτό το κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας από το 1983.
Αυτά τόνισε μετά τα εγκαίνια της πρώτης ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή, η οποία λειτουργεί

στο ΚΕΦΙΑΠ, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός. Στον Αγιασμό παρών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΜΑρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Ο κ.Βαρδαρός επισήμανε πως οι νέοι γιατροί δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να στελεχώσουν τις μονάδες, ωστόσο υπάρχουν 16.000 γιατροί που έχουν φύγει στο εξωτερικό και η πολιτεία κάνει προσπάθειες για επιστροφή τους.
Στάθηκε και στις προκηρύξεις για θέσεις ιατρικού προσωπικού που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για κέντρα Υγείας, αλλά και στην ισχύ του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας για τον κάθε ασθενή που θα ισχύσει, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τα έξοδα του για λήψη ιστορικού, αλλά και επιπρόσθετες εξετάσεις.
Τέλος ο κ. Βαρδαρός φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στην λειτουργία τις πισίνας υδροθεραπείας και Αποκατάστασης για ΑΜΕΑ, που υπάρχει στο ΚΕΦΙΑΠ, καθώς προσωπικό υπάρχει και απαιτούνται κυρίως τεχνικά ζητήματα να διευθετηθούν.
Αρωγοί Δήμος Κομοτηνής και Αντιπεριφέρεια Ροδόπης

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, δήλωαν πως στέκονται αρωγοί και οικονομικά και διοικητικά για την λειτουργία των ΤΟΜΥ. Επίσης ο κ. Τσαλικίδης υπογράμμισε πως ευοδώνεται η προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος για την επιστροφή της έδρας ως Υγειονομική Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα