Κομοτηνή: Σουπιές με το κιάλι

13:11 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα πατροπαράδοτα θαλασσινά εδέσματα θα γευτούν μετ’ εμποδίων οι κάτοικοι της Θράκης την Καθαρά Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Σταμάτη Κερτένη, ιχθυοπώλη στην Κομοτηνή, ελλείψεις παρουσιάζονται ήδη σε σουπιές, καλαμάρια, γαρίδες και σε άλλα είδη, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι ανεβασμένες. «Στις σουπιές,

στις γαρίδες και στα καλαμάρια η έλλειψη είναι αρκετά μεγάλη, όπως και στα κυδώνια, τα μύδια και τις αχιβάδες» δηλώνει ο κος Κερτένης και εξηγεί τους λόγους. «Ο τρόπος που επιλέγουν να δουλέψουν τα καΐκια, ασχολούνται με άλλα είδη, όπως τα χταπόδια για παράδειγμα. Επίσης, η γενική μείωση του αλιευτικού πλούτου επηρεάζει και αυτά τα είδη, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, κυρίως επηρέασαν τις Σουπιές».

Σουπιές, χταπόδια, γαρίδες, θράψαλα, μύδια, κέλυφος θα τα δουν με το κιάλι πολλοί στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. «Και τα μύδια λόγω του κρύο δεν ήταν πολλά φέτος» δηλώνει ο κος Κερτένης.

Όσον αφορά στον τόπο αλιείας τους; «Πάρα πολλά αλιεύονται στο Θρακικό Πέλαγος, άλλα από αλλού. Βέβαια τις μέρες αυτές κάποια ξεπαγώνουν, είναι κατεψυγμένα. Στα τοπικά ιχθυοπωλεία, όμως, οι πελάτες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το 90% θα είναι αλλιευμένα από τη γύρω περιοχή. Το καλό πράγμα φαίνεται, λίγη προσοχή χρειάζεται» δηλώνει ο έμπειρος ιχθυοπώλης σπεύδοντας να προτρέψει η αγορά να γίνει από ιχθυοπωλεία κι όχι από μάρκετ σημειώνοντας με νόημα. «Κι αν αγοράσουν από μάρκετ να προσέξουν την τιμή του κιλού, κι όχι της συσκευασίας που αγοράζουν για να μπορούν σωστά να συγκρίνουν».

Φώτο:Ο κος Σταμάτης Κερτένης με τους συνεργάτες του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα