Κομοτηνή: Πρωταθλήτριες On air

09:21 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Ποτέ ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη μόνος του. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα” λέει η Δήμητρα Δόλωμα, προπονήτρια της ομάδας των κορασίδων του ΓΑΣ, της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ και σπεύδει να προσθέσει «Η συνεργασία, η ομαδικότητα αναδεικνύει μια ομάδα».

Μια από τις καλύτερες αθλήτριες μπάσκετ στη χώρα η Δήμητρα Δόλωμα έχει τον τρόπο να παίρνει, από άλλο πόστο, πια το καλύτερο από τις αθλήτριές της. Έτσι, όταν μιλά οι μικρές, ταλαντούχες αθλήτριες του ΓΑΣ, η Μυρτώ, η Χρυσάνθη, η Ελένη, η Αννούλα και τα άλλα κορίτσια την ακούν με προσοχή που εντυπωσιάζει. «Μου άρεσε

η οργάνωση της ομάδας, η δημιουργία του παιχνιδιού» λέει εκείνη όταν της θυμίζουμε τις εξαιρετικές στιγμές που χάρισε στο κοινό ως αθλήτρια. Κι όταν έρχεται στο σήμερα και στο νέο της ρόλο παρατηρεί «Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν είχαμε περισσότερες αθλήτριες στην ομάδα μας. Ο κορμός ξεκίνησε με 15 κορίτσια, αλλά λόγω των υποχρεώσεων τους στο σχολείο σταμάτησαν κάποια κορίτσια δυστυχώς γιατί αν συνεχίζαμε θα είχαμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα.» δηλώνει εξηγώντας ότι αυτή η «φυλλορροή» δημιούργησε προβλήματα στον τρόπο εργασίας. Οι προπονήσεις γίνονται αρκετά συχνά με τις μεγάλες παίκτριες του ΓΑΣ για να δουλέψουν καλύτερα. «Είναι πολύ βασικό για τον προπονητή να μπορεί παίξει διπλό» σημειώνει.

Η Ελένη με την πατερίτσα στο χέρι λόγω του τραυματισμού της δεν χάνει προπόνηση. Η Χρυσάνθη Νικολαϊδου από μικρή αγαπά το άθλημα και θυμάται τον εαυτό της με μια μπάλα στο χέρι. Η πλέι μέικερ της ομάδας που αποκαλύπτει ότι η ομαδικότητα ήταν το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας έχει μεγάλες ελπίδες να γίνει μέλος της εθνικής κορασίδων. Χαρούμενη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Μυρτώ στέκεται στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Η μικρότερη της παρέας, η Άννα σπεύδει να προσθέσει ότι έχουν πάει πολύ καλά γιατί προσπαθούν όλες μαζί με το ίδιο πάθος.

Η επόμενη προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος θα συνεχιστεί στις 19 Απριλίου, όταν η ομάδα του ΓΑΣ θα αντιμετωπίσει την Ιερισσό Χαλκιδικής. «Μπορούμε να περάσουμε» δηλώνει η coach κι εξηγεί ότι τα παιχνίδια είναι ένα πίσω από το άλλο και το μόνο που την ανησυχεί είναι η κόπωση των λιγοστών αριθμητικά παικτριών της. «Με κατάλληλη διαχείριση και προσαρμογή στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού μπορούμε να το χειριστούμε κι αυτό.» δηλώνει με αισιοδοξία δίνοντας το μεγάλο σύνθημα της αντεπίθεσης μέχρι την τελική νίκη.

«Θα ήθελα πολύ να μπω κι εγώ και να παίξω» αποκαλύπτει η κα Δόλωμα σημειώνοντας πως είναι στιγμές που τις έχει ζήσει και η ίδια και χαίρεται που τώρα τις «μεταφέρει» στις αθλήτριες της.

Φώτο:Η Δήμητρα Δόλωμα με τις αθλήτριες της στο στούντιο της ΕΡΤ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα