Τρόμος στο Champions League – Βρέθηκε επιστολή με ανάληψη ευθύνης (video)

08:01 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζει η γερμανική αστυνομία την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε στο Ντόρτμουντ, με στόχο το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα της Ντόρτμουντ προς το γήπεδο για την προημιτελική αναμέτρηση με τη Μονακό, στο Champions League.

Από τα θραύσματα των τζαμιών τραυματίστηκε στο χέρι, ο καταλανός στόπερ Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μέχρι στιγμής

τα αίτια των εκρήξεων παραμένουν ασαφή, ενώ σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, κοντά στο σημείο βρέθηκε επιστολή «ανάληψης ευθύνης» και ερευνάται κατά πόσο είναι αυθεντική. Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, η επιστολή αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η επιστολή πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση ώστε να παραπλανήσουν τις αρχές.

Στο μεταξύ, οι γερμανικές αστυνομικές αρχές ερευνούν και δεύτερη επιστολή ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της online έκδοσης του περιοδικού Focus. Το μήνυμα αναρτήθηκε σε αντιφασιστικό portal και αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην «επιεική μεταχείριση» που επιφυλάσσει η ποδοσφαιρική ομάδα στους νεο-Ναζί και ρατσιστές οπαδούς της.

Νωρίτερα η αστυνομία έκανε λογο για «επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για σύνδεση με «τρομοκρατία» ενώ συνέντευξη Τύπου των αρχών έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα