Κομοτηνή: Οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου στέκονται όρθιοι

08:26 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έζησε την καταστροφική μανία του σεισμού στη Λέσβο. Η Κομοτηναία Νατάσσα Ιωαννίδου ζει κι εργάζεται στο πολύπαθο νησί,που δοκιμάστηκε για μια ακόμη φορά σκληρά. «Ήταν πραγματικά δύσκολες οι στιγμές που ζήσαμε, εγώ εκείνη την ώρα οδηγούσα και νόμιζα ότι, επειδή το αυτοκίνητο πήγαινε πέρα δώθε, έπαθα λάστιχο .Μέσα στη Μυτιλήνη δεν έγιναν πολλές ζημιές. Έξω στα χωριά οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες.» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

«Η Λέσβος είναι ένα

υπέροχο μέρος. Ήταν πραγματικά δύσκολες στιγμές. Μας ταρακούνησε πολύ. Τρομάξαμε. Είμαστε ακόμη τρομαγμένοι. Οι μετασεισμικές δονήσεις δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.» δηλώνει. Όπως σημειώνει η κα Ιωαννίδου όλα τα χωριά του νησιού είναι πολύ όμορφα. «Έχει ο τόπος μια εξαιρετική παράδοση μοναδική. Τα χωριά είναι ζωντανά, κατοικούνται και έχουν σεβαστεί όλα την αρχιτεκτονική τους, την παραδοσιακή τους γραμμή.»

Οι σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή συγγενικά σπίτια. «Θέλουν να γυρίσουν στο σπίτι τους ακόμη κι αυτοί που γνωρίζουν ότι γκρεμίστηκαν, όπως στο χωριό Βρίσα. Είναι δεμένοι με τον τόπο τους, με τη γη τους, με τις ελιές, με τα ζωντανά τους. Είναι πολύ ζωντανά τα χωριά τους.» δηλώνει η κα Ιωαννίδου σημειώνοντας με βεβαιότητα πως «θα βρουν δύναμη και θα τα ξαναφτιάξουν. Αυτό πιστεύω. Είναι πολύ ζωντανοί άνθρωποι, πολύ δημιουργικοί.»

Keywords
Τυχαία Θέματα