Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

08:53 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακόσιους σπουδαστές ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Παράρτημα Σαπών θέλοντας να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων για εγγραφή που θα υποβληθούν. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Παραρτήματος, τον κ. Αθανάσιο Καραφύλλη από τους 122 σπουδαστές της περσινής χρονιάς η Σχολή ετοιμάζεται να υποδεχτεί φέτος διακόσιους, για να αποφευχθεί το περσινό φαινόμενο της μη αποδοχής για φοίτηση 45 περίπου αιτήσεων

«Το πιστοποιητικό που χορηγεί η Σχολή είναι ένα πολύ ισχυρό εφόδιο και για την επαγγελματική τους εξέλιξη, αλλά και αναγνωρίσιμο

ευρωπαϊκά. Γι’ αυτό και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο» δήλωσε ο κος Καραφύλλης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα, υποστήριξε ότι παρόμοια πιστοποίηση στην Αγγλία κοστίζει 10.000 ευρώ ενώ στην ΑΣΠΑΙΤΕ τα έξοδα φοίτησης ανέρχονται στα 600 ευρώ συνολικά και για τα δύο εξάμηνα. Ήδη, πολλοί από τους απόφοιτους εργάζονται ως επαγγελματίες εκπαιδευτικοί εντός και εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κος Καραφύλλης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του από την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και τη συνεργασία του με την Δημοτική Αρχή Σαπών εξηγώντας ότι όλοι οι σπουδαστές του Παραρτήματος, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, ερχόταν στη Σχολή από όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης: Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, κάνοντας συνεχείς και καθημερινές μετακινήσεις (τρεις φορές την εβδομάδα το πρώτο εξάμηνο και δύο φορές την εβδομάδα το δεύτερο).

Πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας έχει ανοίξει η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών και με τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέρσι συνεργάστηκε με άριστο τρόπο με 50 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας (4 στη Δράμα, 14 στην Καβάλα, 9 στην Ξάνθη,11 στην Ροδόπη και 12 στον Έβρο). Εκτός από την αύξηση δε του αριθμού των σπουδαστών σημείωσε ότι θα υπάρχει αύξηση και στο προσωπικό των διδασκόντων.

Τα οφέλη δε για την τοπική κοινωνία είναι σημαντικά, καθώς, όπως υποστήριξε ο διευθυντής του Παραρτήματος, παρόν στην Σχολή από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, «όλα τα χρήματα που δόθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών διατέθηκαν στην πόλη των Σαπών, σε επιχειρήσεις της περιοχής».

Τέλος, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λειτουργίας του χρόνου και Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο στον ιστότοπο της Σχολής. Τα δε μαθήματα της νέας περιόδου θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Φώτο: Αθανάσιος Καραφύλλης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα