Μια εβδομάδα κλειστά τα σχολεία στη Ροδόπη

17:50 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ακόμη μέρα, η αυριανή, η πέμπτη κατά σειρά, με τα σχολεία στη Ροδόπη και στην Ξάνθη κλειστά. Η χθεσινή χιονόπτωση έκανε το «θαύμα» της και η πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κύλησε με τα σχολεία κλειστά. Λόγω του παγετού αρχικά

και του χιονιά στη συνέχεια μαθητές κι εκπαιδευτικοί έμειναν μακριά από τους γνώριμους σχολικούς χώρους.

Ωστόσο, για τέταρτη ημέρα σήμερα καλά κρατεί η συζήτηση για το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, επαγγελματίες από άλλους κλάδους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων παίρνετε με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με το παρελθόν. Τι όμως λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί; «Οι χώροι, λόγω του παγετού θα έκαναν τα σχολεία να μοιάζουν με ψυγεία » ισχυρίζονται οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών θεωρώντας σωστή την απόφαση να μην λειτουργήσουν.

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε και η αναφορά του εκπαιδευτικού της Δ.Ε. Ροδόπης, του κ. Νεκτάριου Δαπέργολα « κλειστά τα σχολεία δεδομένων του παγετού, του υψηλού κινδύνου ατυχημάτων, της φθοράς (έως καταστροφής) σε σωληνώσεις και έτερες υποδομές (που αδυνατούν να μετατρέψουν τις σχολικές αίθουσες από ψυγεία σε στοιχειωδώς ανθρώπινους χώρους), της δυσκολίας έλευσης μαθητών από τα χωριά κλπ» αναφέρει σημειώνοντας «ότι η εκπαιδευτική διαδικασία χρειάζεται και κάποιους άλλους όρους και προϋποθέσεις για να συντελεστεί (π.χ. στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες) και δεν είναι απλώς το πάση θυσία κυνήγι κάλυψης της όποιας…ύλης! Μιλάμε για ανθρώπους κι όχι για τσουβάλια με πατάτες, μιλάμε για σχολεία κι όχι για χώρους σταβλισμού!»

Keywords
Τυχαία Θέματα