Σημαντικές επαφές Δημάρχου Σφακίων στην Αθήνα

17:25 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αθήνα βρέθηκε το διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Σφακίων με σκοπό την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η αποκατάσταση στο Φρούριο Φραγκοκάστελλου, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου και η διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη 10/1 στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και Συμβούλιο Μουσείων, συζητήθηκε η έγκριση για την μελέτη αποκατάστασης και νέων χρήσεων στο φρούριο Φραγκοκαστέλλου. Σύμφωνα με την μελέτη πολιτιστικής

ανάπτυξης, που έχει χρηματοδοτηθεί μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων, από την Περιφέρεια Κρήτης και εκπονήθηκε από ομάδα καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νικόλαο Σκουτέλη και την επίβλεψη από την εφορία αρχαιοτήτων Χανίων. Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού το Δήμο Σφακίων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ιωάννης Ζερβός και την μελετητική ομάδα ο καθηγητής Νικόλαος Σκουτέλης. Η γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. θα προωθηθεί στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κονιόρδου και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε εικόνα για το πλαίσιο αναφοράς του έργου.

Ακολούθησε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολάκη Παύλο και τον συνεργάτη του και Πρόεδρο της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών κ. Μανουσογιαννάκη Ιωσήφ όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων.

Την Τετάρτη 12/1/17 πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακούς παράγοντες με θέμα τη διευθέτηση του αιτήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου.

Τέλος, και μην ξεχνώντας και την ιδιότητα του ως αστυνομικός, έκλεισε τις συναντήσεις του με επίσκεψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Γερακαράκο Γρηγόριο και μέλη του Διοικητικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα