Κομοτηνή: Καταφύγιο για τους αστέγους

19:29 5/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέριμνα για την φιλοξενία των αστέγων κατά τις ημέρες επικράτησης συνθηκών ψύχους έλαβε ο Δήμος Κομοτηνής ορίζοντας ως υπεύθυνη την προϊσταμένη του Α’ ΚΑΠΗ, την κα Παπανικολάου Αναστασία. Για πρώτη φορά έχει επιλεγεί ως χώρος για την προσωρινή φιλοξενία των αστέγων η αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής, που βρίσκεται στην οδό Φιλίππου 2-4. Εκεί επί 24ώρου βάσεως, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα μπορούν οι άστεγοι να βρουν καταφύγιο.

Αναστασία
Παπανικολάου

«Υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων και ζεστών ροφημάτων, καθώς στο Α’ ΚΑΠΗ λειτουργεί κυλικείο. Επίσης, έχει γίνει και προμήθεια φαγητού » δηλώνει η κα Παπανικολάου σημειώνοντας πως ήδη υπήρξε ενημέρωση του κέντρου σίτισης του Δήμου, καθώς και των υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Πέρσι το 2ο ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, κατά τις ημέρες επικράτησης συνθηκών ψύχους, είχε λειτουργήσει πάλι σαν «καταφύγιο» αστέγων φιλοξενώντας έναν άστεγο.

Όσον αφορά στους κλασσικούς θαμώνες του ΚΑΠΗ, τους ανθρώπους της Γ’ Ηλικίας, αυτοί, όπως τονίζει η κα Παπανικολάου και με κρύο και με χιόνια και με δριμύ ψύχος δεν το απαρνούνται ποτέ το ΚΑΠΗ «Το κάνουν για λόγους θέρμανσης, βρίσκουν τη ζεστασιά που λόγω κρίσης απουσιάζει από το σπίτι τους; » ρωτάμε την υπεύθυνη για να απαντήσει πως αυτό που τους οδηγεί δεν είναι τόσο η έλλειψη θέρμανσης στο σπίτι, όσο η συντροφικότητα και η παρέα, «το να βγουν από το σπίτι και να πάνε σε ένα δικό τους, όμορφο χώρο. Να ανταλλάξουν μια κουβέντα με ένα φίλο» δηλώνει σημειώνοντας με νόημα πως η θέρμανση πάντα υπάρχει.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα