Η Τράπεζα Κύπρου αποπλήρωσε το δανεισμό της από τον ELA

18:16 5/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον ELA που λάμβανε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, προέβη η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα από τα γεγονότα Μαρτίου 2013 έχει αποπληρώσει συνολικά 11,4 δις ευρώ χρηματοδότησης από τον

ELA, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είχε μεταφερθεί στην Τράπεζα σύμφωνα με Το περί της Πώλησης Ορισμένων Εργασιών της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd Διάταγμα του 2013.

Κατά τη διάρκεια του 2016 και τις αρχές του 2017 η τράπεζα αποπλήρωσε 3,8 δισ. ευρώ ELA.

Στα τρία χρόνια μετά την παρά λίγο κατάρρευσή της, η Τράπεζα Κύπρου άντλησε 1 δισ. ευρώ με τη διάθεση μετοχών, πούλησε περιουσιακά της στοιχεία στο εξωτερικό και ανέκτησε την εμπιστοσύνη των καταθετών, υπογράμμισε σε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κυπριακής Τράπεζας, Τζον Χούρικαν.

Σε ανακοίνωση επίσης της Τράπεζας ο κ. Χούρικαν τονίζει ότι η πλήρης αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον ELA αποτελούσε στρατηγικό στόχο της Τράπεζας κατά τα τελευταία τρία χρόνια και σηματοδοτεί την ομαλοποίηση της χρηματοδοτικής της δομής. Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των ενδιαφερόμενων μερών ότι η Τράπεζα γίνεται ένας ισχυρότερος, ασφαλέστερος και πιο επικεντρωμένος οργανισμός, ικανός να επιτύχει διατηρήσιμες αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα