Κομοτηνή: Κάλπες στον Εμπορικό Σύλλογο

20:02 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις κάλπες προσέρχονται περισσότερα από τριακόσια μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής στις 24 Οκτωβρίου για την εκλογή του νέου εννεαμελούς Δ.Σ. του Συλλόγου. «Από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20 :00 οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και θα πρέπει όλοι να προσέλθουν» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Γιώργος Κασάπης, μέλος του ΔΣ και εκ νέου υποψήφιος και σημειώνει ότι το απερχόμενο Δ.Σ. «έχει καταφέρει πάρα πολλά».

«Τα τρία προηγούμενα χρόνια καταφέραμε να «τρέξουμε» πολλά ζητήματα που απασχολούν

τον έμπορο και τον επαγγελματία. Να διοργανώσαμε τη «Λευκή Νύχτα», να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά ζητήματα που προέκυπταν.» δηλώνει ο κύριος Κασάπης. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα υπάρχουν και καινούργιες υποψηφιότητες, νέοι άνθρωποι με μεράκι κι όρεξη για τα κοινά.

«Όλοι πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες κι όχι απλά να καθόμαστε και να κριτικάρουμε. Να βγούμε μπροστά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα κι ό,τι μπορούμε όλοι, ο καθένας με τις δυνάμεις τους. Να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.» προτρέπει ο έμπειρος καταστηματάρχης σημειώνοντας πως μόνο έτσι θα προκύψει ένα Δ.Σ. ακόμη πιο δυνατό, πιο ορεξάτο, με ιδέες και διάθεση για δουλειά.

Ο «πονοκέφαλος» του Φορολογικού

Όσον αφορά στα ζητήματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες αυτά δεν είναι άλλα από: Το φορολογικό. «Είναι «πονοκέφαλος»» δηλώνει ο κ. Κασάπης σημειώνοντας πως ζήτημα αποτελεί επίσης και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. «Είναι ένα θέμα που το «τρέχουμε». Θέλουν τη λειτουργία τα πολυκαταστήματα, όχι, όμως, και οι μικροί έμποροι, οπότε προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε.» εξηγεί προσθέτοντας πως δεν λείπουν και πολλά –πολλά άλλα θέματα που προκύπτουν συνεχώς.

Από το 2002 στον Εμπορικό Σύλλογο
«Είμαι από 2002 στον Εμπορικό Σύλλογο, έχω ακόμη πολλά να δώσω. Θέλω να προσφέρω. Υπάρχει η εμπειρία. Κατανοώ τον κόσμο, που είναι πληγωμένος από τη δύσκολη πραγματικότητα. Πρέπει, όμως, να είμαστε δραστήριοι ενεργοί πολίτες. Χρειαζόμαστε τη δυναμικότητα όλων των μελών.» καταλήγει ο κύριος Κασάπης βέβαιος ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών οι επαγγελματίες του χώρου θα συνεχίσουν όλοι μαζί να αγωνίζονται αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά τους.

Φώτο:Γιώργος Κασάπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα