Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου το 18ο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

19:13 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ανακοίνωσε ότι το 18ο Συνέδριό της θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκέμβρη 2017, στην Αθήνα, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

«Η προσυνεδριακή διαδικασία ξεκινά σήμερα με την Περιφερειακή Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Αττικής στις 19 Οκτώβρη. Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές Περιφερειακές Συσκέψεις ανά τη χώρα και θα ακολουθήσουν οι κατά τόπους προσυνεδριακές συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης», επισημαίνει

η ΕΕΔΥΕ.

Οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηεί ο συνέδριο είναι:

-Ισχυρό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
-Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
-Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
-Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Δίωξη διαδηλωτών

Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καταγγέλλει και καταδικάζει την Ελληνική Αστυνομία και τον πολιτικό της προϊστάμενο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δικογραφία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ που συμμετείχαν σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούνη στην Κοζάνη. Η κυβέρνηση προσπαθεί, με τις διώξεις και την καταστολή να εμπεδώσει κλίμα νομιμοφροσύνης – υποταγής στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Η κινητοποίηση – φραγμός στη διέλευση – μέσω Ελλάδας – ΝΑΤΟϊκής Αλβανικής φάλαγγας προς τη Ρουμανία για συμμετοχή στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Jump 2017», «τυλίγεται» σε μια κόλλα χαρτί και γίνεται «παρακώλυση συγκοινωνιών». Ουσιαστικά επιχειρείται ευθέως η ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε προγεφύρωμα των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε βάρος των λαών».

Keywords
Τυχαία Θέματα