Κομοτηνή: Καμπάνια ενημέρωσης από τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ροδόπης

11:13 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καμπάνια ενημέρωσης ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ροδόπης (Σ.Ε.Ε.Η.Ρ.) θέλοντας να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής ότι «Για οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εργασία πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματία ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη κάτοχο ειδικής άδειας». Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κυριάκος Δραγουμάνης η ανάθεση σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο είναι αδίκημα βάσει της ηλεκτρολογικής νομοθεσίας και διώκεται ποινικώς όποιος παρανομεί. «Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να ελέγχονται βάση του νόμου 4483/65:των κατοικιών κάθε 14 χρόνια και των καταστημάτων κάθε 7

χρόνια».

Το ηλεκτρικό ρεύμα πηγή κινδύνου

Τριάντα οκτώ μέλη αριθμεί ο Σύνδεσμος, τριάντα οκτώ επαγγελματίες που βλέπουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους να δηλώνουν ηλεκτρολόγοι και να εργάζονται παράνομα χωρίς να είναι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι. «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να ζητούν να δουν πρώτα την άδεια άσκησης επαγγέλματος» δηλώνει ο πρόεδρος σπεύδοντας να τονίσει πως δεν πρέπει μόνοι τους οι πολίτες να αλλάζουν καμένες ασφάλειες στον πίνακα με άλλες μεγαλύτερης ονομαστικής τιμής, όπως και ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πηγή ενέργειας, ταυτόχρονα όμως είναι και πηγή κινδύνου «γι αυτό οι πολίτες δεν πρέπει να εμπιστεύονται άτομα που δεν είναι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι».

Αναγκαία η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Η.Ρ. τονίζει ότι είναι αναγκαία η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.), καθώς χωρίς Υ.Δ.Ε. δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί μια νέα εγκατάσταση ή μια παλαιά στην οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση της λόγω ανάγκης επανελέγχου. «Οι απαιτήσεις αυτές προκύπτουν από την Νομοθεσία, ισχύουν για όλη την Ελλάδα και για όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο ηλεκτρικής επιχείρησης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας» δηλώνει ο κος Δραγουμάνης. Τέλος, επισημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντάσσεται εντός ενός μηνός υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης από τον αδειούχο Ηλεκτρολόγο, με την οποία βεβαιώνεται ότι η εγκατάσταση έχει κατασκευασθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας και παρέχεται εγγύηση για την επί διετία απρόσκοπτη λειτουργία της.

i-Ηλεκτρολόγος
Όσον αφορά στην εξοικείωση με την νέα τεχνολογία και ο Σ.Ε.Ε.Η.Ρ. δηλώνει παρόν στα κινητά και στα tablet καλώντας τους πολίτες από το play store να πληκτρολογήσουν απλά «ηλεκτρολόγος» και να μείνουν συνδεδεμένοι βρίσκοντας εξειδικευμένο επαγγελματία εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο της περιοχής.

Φώτο: Κυριάκος Δραγουμάνης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα