Κομοτηνή: Για πρώτη φορά χωρίς κενά η Α-θμια στην ΑΜ-Θ

10:48 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο επίσημος Αγιασμός για την Α-θμια Εκπαίδευση στη Ροδόπη, τελέστηκε στο 2ο Δημοτικό ενώ για την Β-θμια στι Μουσικό Σχολείο στις 10 το πρωΐ.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτης ΚΕραμάρης, ανέφερε πως με τους τελευταίους διορισμούς στην Α-θμια Εκπαίδευση, για πρώτη φορά σε κανένα Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην ΑΜ-Θ δεν υπάρχουν κενά.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Β-Θμια, όπου εκεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια

συνολικά τα κενά ανέρχονται στον αριθμό διακόσια και όχι σε όλες τις ειδικότητες και εκεί επικεντρώνεται όλη η προσπάθεια για την κάλυψη των κενών.
Όπως τόνισε ο κ. Κεραμάρης από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει καταγραφή σε ποιες ειδικότητες υπάρχουν τα κενά και το ζήτημα είναι θέμα λίγων ημερών για να λυθεί.
ΣΕ ότι αφορά τα Μειονοτικά, αυτά θα ανοίξουν την Πέμπτη -Παρασκευή, λόγω της θρησκευτικής τους εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ, έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για την πρόσληψη 65 αναπληρωτών.
Σε ότι αφορά την Ειδική αγωγή και εκεί έχουν καλυφθεί τα κενά σε εκπαιδευτικούς και μάλιστα πιο νωρίς σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, μένει να διευθετηθεί και αυτό είναι θέμα ημερών το ζήτημα με το βοηθητικό προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σχολεία της Θάσου, θα ανοίξουν την Τετάρτη, λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το νησί.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής περιόδου, εύχεται, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ευχές για τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά απέστειλε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα