Δωρ. Κολυνδρίνη: Προβληματική η λειτουργία του Βιολογικού του Βόλου (ηχητικό)

10:41 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιβεβαιώνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη το δημοσίευμα της εφημερίδα “Θεσσαλία” προχθές Σάββατο ότι επεξεργασμένο λύμα του Βιολογικού αλλά επιβαρυμένο μικροβιακά έπεσε στο Αγκίστρι. Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι αναμένει τις εξηγήσεις της ΔΕΥΑΜΒ πως λύμα που θεωρητικά περνάει τα τρία στάδια επεξεργασίας καταλήγει επιβαρυμένο στην έξοδο στο Αγκίστρι. Επιπλέον ανέφερε ότι η ίδια έχει στα χέρια της τις συγκεκριμένες μετρήσεις, και ότι εδώ και δεκαπέντε

ημέρες η Διεύθυνση Υγείας έχει λάβει δείγματα από κοντινές παραλίες στο Βόλο για να εξεταστεί κατά πόσο επιβαρύνθηκε ο Παγασητικός.
Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ υπήρξε βλάβη στις 16 Αυγούστου στο φρεάτιο έξω από τις εγκαταστάσεις του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων, όμως στην ανακοίνωσή της την Κυριακή 21 Αυγούστου ανέφερε ότι επισκευάστηκε η βλάβη με τα στάδια επεξεργασίας του λύματος εν λειτουργία.
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ αποδέχονταν ότι υπάρχει επιβάρυνση μικροβιακή στο λύμα στο Αγκίστρι όμως “
οι αναλύσεις του δείγματος στο σημείο λήψεως των δειγμάτων αφορούν αποκλειστικά τις συγκεντρώσεις των παραγόντων στο σημείο αυτό . Δεν αποτελούν ανάλυση στα σημεία των ακτών και δεν σημαίνει ότι όλο το χρονικό διάστημα των ημερών του Αυγούστου έπεφτε επεξεργασμένο λύμα με αυτές τις συγκεντρώσεις”. Αυτό μένει να το αποδείξουν οι μετρήσεις που έκανε στις ακτές η Διεύθυνση Υγείας, όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.
Επιπλέον επισήμανε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα γίνει η αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς λυμάτων στο αντλιοστάσιο περισυλλογής στην οδό Αλαμάνας και Λαρίσης και το λύμα θα πέσει ανεπεξέργαστο στο λιμάνι όπως έχει γίνει και στο παρελθόν όταν χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο αγωγό. “Εμείς ενημερώσαμε τη ΔΕΥΑΜΒ τι ακριβώς πρέπει να κάνει και περιμένουμε τις έγγραφες απαντήσεις της”, επισήμανε η κα Κολυνδρίνη.

Keywords