Κομοτηνή: Εθελοντές αιμοδότες μια ζωή

08:13 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εθελοντής αιμοδότης από το 1955 ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης. Στο πλευρό του, από τότε, ο φίλος του Ιωάννης Αγγελίδης. Και οι δύο μαζί υπέρμαχοι του εθελοντισμού ακόμη και σήμερα στα 85 τους χρόνια. «Όχι δεν κουράστηκα και δεν θα κουραστώ μέχρι να κλείσω τα μάτια μου, όταν ξέρω ότι υπάρχει μια μάνα στη Θεσσαλονίκη με τρία παιδιά με μεσογειακή αναιμία που για να ζήσουν θα πρέπει να κάνουν μετάγγιση αίματος» δηλώνει ο ακούραστος εθελοντής.

Τι

είναι αυτό που σας ικανοποιεί περισσότερο; Τα «ευχαριστώ» του κόσμου; Τον ρωτάμε σε μια συνάντηση που έχουμε μαζί του στα γραφεία του Συλλόγου «Όχι, δεν με ενδιαφέρει η συμπεριφορά του κόσμου. Αυτό που κοιτάω είναι να στηρίζω τον συνάνθρωπό μου. Έχουμε την μεγάλη συμπαράσταση του Δήμου, των Αρχών, του Νοσοκομείου, των συμπολιτών μας. Και θέλω, πριν πεθάνω, να τους ευχαριστήσω που με την στήριξή τους κατορθώσαμε ο Σύλλογός μας να είναι ο πρώτος στη χώρα σε εθελοντική προσφορά αίματος» δηλώνει με πίστη ότι αυτό που κάνει είναι το σωστό.

«Εσείς ο ίδιος ή κάποιος δικός σας χρειαστήκατε ποτέ αίμα;» Ρωτάμε τον κο Δημητρακόπουλο «Δεν χρειάστηκα ποτέ, από το 1955 μέχρι τα 63 μου χρόνια έδινα. Δεν μέτρησα πόσες φορές έδωσα και ούτε με ενδιαφέρει το νούμερο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, όταν χρειάζεται ο συνάνθρωπος μου αίμα, να βρίσκει. Ευτυχώς οι άνθρωποι είναι ευαισθητοποιημένοι, έχουν αγάπη για τον συνάνθρωπο τους και συνδράμουν κάθε φορά που χρειάζεται.

Ανάμεσα στα 22 πρώτα μέλη του Συλλόγου και ο κος Γιάννης Αγγελίδης. Όση ώρα ο κος Δημητρακόπουλος, ο φίλος του, μιλά εκείνος τον ακούει με προσοχή κι όταν εκείνος τελειώνει σπεύδει να προσθέσει « Όλοι πρέπει να δίνουν αίμα, έτσι βοηθούν πραγματικά τις ζωές των άλλων».
Πενήντα πέντε και πλέον χρόνια εθελοντές αιμοδότες. Μια ζωή στο πλευρό των ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Αν ξεκινούσαν τώρα; «Πάλι για τον ίδιο λόγο θα αγωνιζόμασταν» απαντούν με το ίδιο πάθος. Εθελοντές αιμοδότες μια ζωή…
Φώτο: Δημήτρης Δημητρακόπουλος Γιάννης Αγγελίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα