Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 6-1-2018

12:31 6/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια σε όλη την Ροδόπη
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αγιασμού των υδάτων, σε μικρές ενορίες, στον Μητροπολιτικό Ναό, σε δεξαμενές, στα ποτάμια και στα λιμάνια της Ροδόπης προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος παρουσία εκατοντάδων πιστών, αρχών και επισήμων .

Εργασία
Προσλήψεις στους Δήμους της Ροδόπης

Μέσα στον Ιανουάριο θα δημοσιευτεί η νέα

προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για 8.171 μόνιμους υπαλλήλους σε όλους τους δήμους της χώρας. Με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης οι τωρινοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων θα λάβουν μπόνους 17 μορίων ανά μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών. Στο νομό Ροδόπης το σύνολο των θέσεων που θα προκηρυχτούν στους 4 Δήμους είναι 98 θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, Στο Δήμο Αρριανών προσλαμβάνονται 13 άτομα, 5 χειριστές μηχανημάτων έργων ΔΕ, πέντε εργατών καθαριότητας, ένας τεχνιτών (υδραυλικών), ένας ηλεκτρολόγων, ένας οδηγών αυτοκινήτων. Στο Δήμο Ιάσμου προσλαμβάνονται συνολικά επτά άτομα, 4 εργάτες καθαριότητας, δύο οδηγοί αυτοκινήτων, ένας χειριστής μηχανημάτων έργων. Στο Δήμο Κομοτηνής προσλαμβάνονται 67 άτομα, ένας ηλεκτροτεχνικών αυτοκινήτων, δέκα οδηγοί απορριμματοφόρων, τρεις χειριστές μηχανημάτων έργων, 3 μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων και 50 άτομα προσωπικά καθαριότητας. Τέλος στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών προσλαμβάνονται συνολικά έντεκα άτομα, 8 εργάτες καθαριότητας, 3 χειριστές μηχανημάτων έργων.

Ενέργεια
Κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου
Τον Απρίλιο του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος της νεότευκτης Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας είναι η δυναμική επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της χώρας, παρέχοντας την δυνατότητα σύνδεσης σε χιλιάδες καταναλωτές πανελλαδικά. Κατά την περίοδο 2018-2022 αναμένεται να δημιουργηθούν νέες αγορές αερίου σε 18 πόλεις ανάμεσα στις οποίες και οι: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα.

Πολιτική
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη
Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη περιοδεία της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη. Νωρίς το πρωί παραβρέθηκε στην Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κομοτηνής κι αμέσως μετά στον Αγιασμό των Υδάτων στη Μαρώνεια. Χθες είχε επαφές με τον Περιφερειάρχη Αν.Μ.Θ., κ. Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και πραγματοποίησε ομιλία σε μέλη και φίλους της Ν.Δ. ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση .

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δήμος
Ελεγχόμενη στάθμευση και στην Κομοτηνή
Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινάει ο έλεγχος στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης (κάρτα). «Το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό» έσπευσε να διευκρινίσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης «είναι περισσότερο για να μπει μια τάξη, προς όφελος των καταστημάτων». Στάθμευση μισής ώρας προβλέπει το μέτρο με την χρήση της επίμαχης κάρτας, ενώ ο οδηγός δεν επιτρέπεται να κάνει χρήση πέραν της μίας κάρτας. Το μέτρο θα είναι σε ισχύ από τις 8:00 το πρωί έως και τις 15:00 μ.μ. και από τις 17:00 μ.μ. μέχρι τις 21:00 μ.μ. όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής και αργιών. Η τιμή της κάρτας είναι 30 λεπτά και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την προμηθεύονται από τα ταμεία του Δήμου ή από περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και μίνι μάρκετ. Για τη διενέργεια των ελέγχων και την επιβολή των προστίμων σε παραβάτες αρμόδια είναι η Αστυνομία.

Μητρόπολη
Στην Πελαγία ο Μητροπολίτης
Αύριο Κυριακή, Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα ναό Τιμίου Προδρόμου Πελαγίας.

ΑμεΑ
Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε Ροδόπης κος Τρύφωνας Καρούντζος ευχαριστεί με ανακοίνωσή του Ταξίαρχο Λάζαρο Καμπουρίδη διοικητή της ΧΧΙ μεραρχίας ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΩΝ για την «αλληλεγγύη και την ευαισθησία του που επιδεικνύει σαν Έλληνας αξιωματικός εν καιρό ειρήνης αλλά και σαν άνθρωπος προσφέροντας την βοήθεια του στρατεύματος όπου του ζητηθεί και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες όπως τα Άτομα με Αναπηρία . Επισυνάπτω φωτογραφία από την σημερινή εργασία υπαξιωματικών στα γραφεία του Συλλόγου.»

Διπλωματία
Νέος πρόξενος

Τα νέα του καθήκοντα στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ανέλαβε και επίσημα ο Μουράτ Ομέρογλου, διπλωμάτης του ΥΠΕΞ της Τουρκίας και γνωστός για την εμπειρία του σε θέματα Μέσης Ανατολής, Ευρώπης και Βαλκανίων. O Μουράτ Ομέρογλου, διαδέχεται τον Αλή Ριζά Ακιντζί.

Πολιτισμός
Συναυλίες Μουσικής Δωματίου
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, οργανώνει φέτος για πρώτη φορά, ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει συναυλίες Μουσικής Δωματίου, μία κάθε μήνα, οι οποίες θα καταλήξουν με το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας όπου φέτος οι διοργανωτές θα φιλοξενήσουν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Έθιμο της γυναικοκρατίας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σαπών καλεί όλες τις γυναίκες να παραβρεθούν και να τιμήσουν το έθιμο της Γυναικοκρατίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί περιήγηση και φωτισμό στις Σάπες και στις 7.30 μμ στο Κέντρο «Έπαυλη» γλέντι μέχρι πρωίας.

Θεατρική παράσταση
Η παράσταση «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» σε διασκευή: Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα θα ανέβει και στην Κομοτηνή την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 6.30 ΜΜ & στις 9.30 ΜΜ στο REX.

Κοπή βασιλόπιτας
Στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή, στις 8:30 το βράδυ, θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιτας, του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινού Φρουρίου, στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» με τιμή 15€ το άτομο. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, θα υπάρχει λεωφορείο από το Πρακτορείο Τερζίδη μπροστά στην Παλαιά Πρυτανεία (έναντι Λέσχης Κομοτηναίων) , για την δωρεάν μεταφορά τους στις 8:00 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 16/1/2018 στο τηλέφωνο της προέδρου 6977824065 (Βιβή Χατζηγεωργίου).

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 2 ημεδαπών για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 29 ετών, διότι επιχείρησαν να αφαιρέσουν πέντε (5) ποδήλατα, από αύλειο χώρο οικίας, χωρίς να προλάβουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθόσον ακινητοποιήθηκαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (5-1-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 4-1-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης κατείχε 13 ναρκωτικά δισκία. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 34χρονου περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης, καθόσον αυτός αρχικά δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιπλέον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Διακίνηση μεταναστών
Συνελήφθη προχθές (4-1-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ και Σομαλίας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Καιρός
Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, συμμετοχή, νέα, ΑΣΕΠ, συμβασιουχοι, ελλαδα, αλεξανδρουπολη, δραμα, ξανθη, καβαλα, νεα δημοκρατια, ισχύ, κος, θεσσαλονικη, rex, συλληψεις, ημεδαπός, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, μετρο, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, καιρος, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, ημεδαπός, αστυνομια, αυτοκινητο, δωρεαν, εργασια, ιρακ, κινητα, κινητα τηλεφωνα, ναρκωτικα, ποδηλατα, προγραμμα, σημερινη, τηλεφωνο, φωτογραφια, ανθρωπος, αναπηρια, ατομο, βοηθεια, βραδυ, γινει, γλεντι, γραφεια, δεξαμενες, δευτερα, δυνατοτητα, δηλωσεις, εγνατια, εθιμο, υπαρχει, επτα, εσωτερικων, ετων, υπηρεσια, η τελετη, θεσεις εργασιας, ομιλια, κελσιου, κυβερνηση, κλοπη, κος, λεωφορειο, μινι, νικο, ξενοδοχειο, οδηγος, ορεστιαδα, οφελος, οχημα, πεμπτη, πρωι, ριζα, σαπες, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, τιμη, τμημα, υπηκοος, ισχύ, φεστιβαλ, φορα, αγορες, μποφορ, δημητρης, δοξολογια, ιδιαιτερα, κυριακη, μπροστα, οδηγοι, ομαδες, ορχηστρα, ποταμια, rex, σημα, τριαντα, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα